Invata sa prepari un gem delicios de caise!

Invata sa prepari un gem delicios de caise!

Vrei sa consumi un gem de caise bio? Prepara-l singura, acasa! Chef Doru Serban te invata cum!

Ingrediente

2 kg caise
500 g zahar
O cana de apa
200 g migdale crude

Mod de preparare

Se spala caisele si se curata de samburi.

Samburii se pun intr-un tifon si se leaga la gura.

Caisele se amesteca cu zahar si apa, apoi se lasa la macerat cateva minute.

Se pun la fiert, la foc iute, pana cand ajung la fierbere.

Se lasa focul incet, apoi se adauga samburii de migdale si saculetul de samburi de caise.

Se fierbe timp de o ora- o ora si jumatate, la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Previziunile lui Carmen Harra pentru 2026. Ce ne-ar putea aștepta în anul următor: „Omenirea în 2026 vede o rază de lumină.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Cât costă pastrama de oaie și virșli, preparatele scoase la vânzare de sărbători, de către familia Sterp: „Am crescut cu ei.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii