Panzanella este o salata de vara care contine cu precadere rosii si paine prajita.
Panzanella cu dovlecei si rosii se poate manca atat calda, cat si rece, fiind in mod egal savuroasa
Ingrediente:
-un zucchini
-un dovlecel normal
-o ceapa rosie
-500g rosii cherry
– o ciabatta de buna calitate (puteti folosi si bagheta frantuzeasca sau pave)
-ulei pentru gatit
Pentru dressing:
-ulei extravirgin de masline
-zeama
de la o jumatate de lamaie
-2 linguri de otet de vin rosu
-patrunjel proaspat
-verdeturi asortate(dupa gust, puteti folosi chives, marar, tarhon, hasmatui etc)
-2 linguri de capere
Prepararea:
Dovlecelul si zucchini-ul se taie in sferturi si apoi in bucati de 1 cm grosime.
Ceapa se taie in felii groase si apoi se marunteste in bucati mai mari. Painea se taie si ea in felii uniforme de 1 cm grosime. Intr-o lingura de ulei de gatit, se pune la foc mic, intr-o tigaie adanca ceapa si se gateste cateva minute, fara sa se rumeneasca. Apoi se scoate si se da deoparte intr-un castron. In aceeasi tigaie se prepara dovleceii la foc mediu-ridicat, fara sa mai adaugam ulei.
Dovleceii trebuie sa se rumeneasca putin la exterior, dar sa ramana crocanti. Cand sunt gata, se scot si ei si se pun peste ceapa. Rosiile cherry se pun cu o lingura de ulei si sare grunjoasa in aceeasi tigaie, la foc rapid, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand sunt coapte si incep sa se deschida usor, se iau de pe foc si se adauga peste celelalte legume, amestecand usor, ca sa nu zdrobim legumele.
Acum se gusta si se potrivesc de sare.
Painea se coace in cuptor sau direct in tigaia pe care am folosit-o pentru legume. Personal, folosesc tigaia si nu o spal, ca painea sa isi ia si din aroma lasata de legume. Trebuie sa fie rumenita, dar nu arsa. Feliile de paine coapte se taie in bucati mai mici si se scot pe un platou, fara sa le asezam unele peste altele, ca sa nu se bureasca si sa se inmoaie.
Dressingul se face in blender sau in mixerul mic de bucatarie: se mixeaza caperele cu verdeata curatata de codite si 2-4 linguri de ulei de masline. Apoi se potriveste dupa gust cu zeama de lamaie si otetul de vin. Dressingul nu trebuie sa fie foarte acru sau acid, ci proaspat si aromat.
Asamblarea salatei: se amesteca legumele cu feliile de paine coapta, apoi se adauga dressingul uniform, se amesteca si se gusta.
Abia acum se potriveste de sare si, daca este prea acid (un gust acru intepator) se dilueaza o lingurita de miere in putina apa rece si se completeaza pana la obtinerea unui gust placut).
Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si se mananca imediat dupa adaugarea dressingului. Ca sa o transportati la birou sau sa o consumati mai tarziu dupa preparare, rece, puneti legumele intr-un recipient, painea intr-o punguta si dressingul intr-o sticluta si faceti asamblarea inainte de masa.
Sursa: Cori.ro
Panzanella cu dovlecei si rosii se poate manca atat calda, cat si rece, fiind in mod egal savuroasa
Ingrediente:
-un zucchini
-un dovlecel normal
-o ceapa rosie
-500g rosii cherry
– o ciabatta de buna calitate (puteti folosi si bagheta frantuzeasca sau pave)
-ulei pentru gatit
Pentru dressing:
-ulei extravirgin de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
-2 linguri de otet de vin rosu
-patrunjel proaspat
-verdeturi asortate(dupa
gust, puteti folosi chives, marar, tarhon, hasmatui etc)
-2 linguri de capere
Prepararea:
Dovlecelul si zucchini-ul se taie in sferturi si apoi in bucati de 1 cm grosime. Ceapa se taie in felii groase si apoi se marunteste in bucati mai mari. Painea se taie si ea in felii uniforme de 1 cm grosime. Intr-o lingura de ulei de gatit, se pune la foc mic, intr-o tigaie adanca ceapa si se gateste cateva minute, fara sa se rumeneasca. Apoi se scoate si se da deoparte intr-un castron. In aceeasi tigaie se prepara dovleceii la foc mediu-ridicat, fara sa mai adaugam ulei. Dovleceii trebuie sa se rumeneasca putin la exterior, dar sa ramana crocanti. Cand sunt gata, se scot si ei si se pun peste ceapa. Rosiile cherry se pun cu o lingura de ulei si sare grunjoasa in aceeasi tigaie, la foc rapid, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand sunt coapte si incep sa se deschida usor, se iau de pe foc si se adauga peste celelalte legume, amestecand usor, ca sa nu zdrobim legumele. Acum se gusta si se potrivesc de sare.
Painea se coace in cuptor sau direct in tigaia pe care am folosit-o pentru legume. Personal, folosesc tigaia si nu o spal, ca painea sa isi ia si din aroma lasata de legume. Trebuie sa fie rumenita, dar nu arsa. Feliile de paine coapte se taie in bucati mai mici si se scot pe un platou, fara sa le asezam unele peste altele, ca sa nu se bureasca si sa se inmoaie.
Dressingul se face in blender sau in mixerul mic de bucatarie: se mixeaza caperele cu verdeata curatata de codite si 2-4 linguri de ulei de masline. Apoi se potriveste dupa gust cu zeama de lamaie si otetul de vin. Dressingul nu trebuie sa fie foarte acru sau acid, ci proaspat si aromat.
Asamblarea salatei: se amesteca legumele cu feliile de paine coapta, apoi se adauga dressingul uniform, se amesteca si se gusta. Abia acum se potriveste de sare si, daca este prea acid (un gust acru intepator) se dilueaza o lingurita de miere in putina apa rece si se completeaza pana la obtinerea unui gust placut).
Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si se mananca imediat dupa adaugarea dressingului. Ca sa o transportati la birou sau sa o consumati mai tarziu dupa preparare, rece, puneti legumele intr-un recipient, painea intr-o punguta si dressingul intr-o sticluta si faceti asamblarea inainte de masa.
Sursa: Cori.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Zodiac chinezesc luni, 24 martie 2025: Semnul zodiacal care devine extrem de sensibilă la nevoile celor din jur- kanald.ro
Citește și: O profesoară măritată de 31 de ani i-a forțat pe elevi să facă orgii cu ea și să poarte măști "Scream”. Ce a pățit- stirilekanald.ro