Invata sa prepari o salata gustoasa de vara: Panzanella cu dovlecei si rosii

Invata sa prepari o salata gustoasa de vara: Panzanella cu dovlecei si rosii
Invata sa prepari o salata gustoasa de vara: Panzanella cu dovlecei si rosii

Panzanella este o salata de vara care contine cu precadere rosii si paine prajita.

 

Panzanella cu dovlecei si rosii se poate manca atat calda, cat si rece, fiind in mod egal savuroasa
Ingrediente:
-un zucchini
-un dovlecel normal
-o ceapa rosie
-500g rosii cherry
– o ciabatta de buna calitate (puteti folosi si bagheta frantuzeasca sau pave)
-ulei pentru gatit
Pentru dressing:
-ulei extravirgin de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
-2 linguri de otet de vin rosu
-patrunjel proaspat
-verdeturi asortate(dupa gust, puteti folosi chives, marar, tarhon, hasmatui etc)
-2 linguri de capere
Prepararea:
Dovlecelul si zucchini-ul se taie in sferturi si apoi
in bucati de 1 cm grosime. Ceapa se taie in felii groase si apoi se marunteste in bucati mai mari. Painea se taie si ea in felii uniforme de 1 cm grosime. Intr-o lingura de ulei de gatit, se pune la foc mic, intr-o tigaie adanca ceapa si se gateste cateva minute, fara sa se rumeneasca. Apoi se scoate si se da deoparte intr-un castron. In aceeasi tigaie se prepara dovleceii la foc mediu-ridicat, fara sa mai adaugam ulei.
Dovleceii trebuie sa se rumeneasca putin la exterior, dar sa ramana crocanti. Cand sunt gata, se scot si ei si se pun peste ceapa. Rosiile cherry se pun cu o lingura de ulei si sare grunjoasa in aceeasi tigaie, la foc rapid, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand sunt coapte si incep sa se deschida usor, se iau de pe foc si se adauga peste celelalte legume, amestecand usor, ca sa nu zdrobim legumele.
Acum se gusta si se potrivesc de sare.
Painea se coace in cuptor sau direct in tigaia pe care am folosit-o pentru legume. Personal, folosesc tigaia si nu o spal, ca painea sa isi ia si din aroma lasata de legume. Trebuie sa fie rumenita, dar nu arsa. Feliile de paine coapte se taie in bucati mai mici si se scot pe un platou, fara sa le asezam unele peste altele, ca sa nu se bureasca si sa se inmoaie.
Dressingul se face in blender sau in mixerul mic de bucatarie: se mixeaza caperele cu verdeata curatata de codite si 2-4 linguri de ulei de masline. Apoi se potriveste dupa gust cu zeama de lamaie si otetul de vin. Dressingul nu trebuie sa fie foarte acru sau acid, ci proaspat si aromat.
Asamblarea salatei: se amesteca legumele cu feliile de paine coapta, apoi se adauga dressingul uniform, se amesteca si se gusta.
Abia acum se potriveste de sare si, daca este prea acid (un gust acru intepator) se dilueaza o lingurita de miere in putina apa rece si se completeaza pana la obtinerea unui gust placut).
Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si se mananca imediat dupa adaugarea dressingului. Ca sa o transportati la birou sau sa o consumati mai tarziu dupa preparare, rece, puneti legumele intr-un recipient, painea intr-o punguta si dressingul intr-o sticluta si faceti asamblarea inainte de masa.
Sursa: Cori.ro

Panzanella cu dovlecei si rosii se poate manca atat calda, cat si rece, fiind in mod egal savuroasa

Ingrediente:


-un zucchini
-un dovlecel normal
-o ceapa rosie
-500g rosii cherry
– o ciabatta de buna calitate (puteti folosi si bagheta frantuzeasca sau pave)
-ulei pentru gatit

Pentru dressing:

-ulei extravirgin de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
-2 linguri de otet de vin rosu
-patrunjel proaspat
-verdeturi asortate(dupa gust, puteti folosi chives, marar, tarhon, hasmatui etc)
-2 linguri de capere

Prepararea:

Dovlecelul si zucchini-ul se taie in sferturi si apoi in bucati de 1 cm grosime. Ceapa se taie in felii groase si apoi se marunteste in bucati mai mari. Painea se taie si ea in felii uniforme de 1 cm grosime. Intr-o lingura de ulei de gatit, se pune la foc mic, intr-o tigaie adanca ceapa si se gateste cateva minute, fara sa se rumeneasca. Apoi se scoate si se da deoparte intr-un castron. In aceeasi tigaie se prepara dovleceii la foc mediu-ridicat, fara sa mai adaugam ulei. Dovleceii trebuie sa se rumeneasca putin la exterior, dar sa ramana crocanti. Cand sunt gata, se scot si ei si se pun peste ceapa. Rosiile cherry se pun cu o lingura de ulei si sare grunjoasa in aceeasi tigaie, la foc rapid, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand sunt coapte si incep sa se deschida usor, se iau de pe foc si se adauga peste celelalte legume, amestecand usor, ca sa nu zdrobim legumele. Acum se gusta si se potrivesc de sare.

Painea se coace in cuptor sau direct in tigaia pe care am folosit-o pentru legume. Personal, folosesc tigaia si nu o spal, ca painea sa isi ia si din aroma lasata de legume. Trebuie sa fie rumenita, dar nu arsa. Feliile de paine coapte se taie in bucati mai mici si se scot pe un platou, fara sa le asezam unele peste altele, ca sa nu se bureasca si sa se inmoaie.

Dressingul se face in blender sau in mixerul mic de bucatarie: se mixeaza caperele cu verdeata curatata de codite si 2-4 linguri de ulei de masline. Apoi se potriveste dupa gust cu zeama de lamaie si otetul de vin. Dressingul nu trebuie sa fie foarte acru sau acid, ci proaspat si aromat.

Asamblarea salatei: se amesteca legumele cu feliile de paine coapta, apoi se adauga dressingul uniform, se amesteca si se gusta. Abia acum se potriveste de sare si, daca este prea acid (un gust acru intepator) se dilueaza o lingurita de miere in putina apa rece si se completeaza pana la obtinerea unui gust placut).

Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si se mananca imediat dupa adaugarea dressingului. Ca sa o transportati la birou sau sa o consumati mai tarziu dupa preparare, rece, puneti legumele intr-un recipient, painea intr-o punguta si dressingul intr-o sticluta si faceti asamblarea inainte de masa.

Sursa: Cori.ro

 

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gândurile lui Ionuț Cercel, în zi de sărbătoare. Artistul are și o mare tristețe în suflet: „Nicio zi nu va mai fi la fel pentru mine.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies