Invata sa prepari o delicioasa negresa cu gem si nuci de post


Invata sa prepari o delicioasa negresa cu gem si nuci de post

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit un adevarat deliciu in timpul emisiunii.

 

Doru a facut negresa cu gem si nuci, de post, costul acesteia fiind de 30 de lei pentru 6-8 persoane.
Ingrediente
O cana zahar
O cana ulei
2 cani apa
Un borcan gem sau dulceata (400 g)
O lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
Faina cat cuprinde (aprox.
300- 400 g)
O cana nuca
O lingurita otet
Mod de preparare
Se mixeaza zaharul, gemul, uleiul, apa, cacao si bicarbonatul stins in otet, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se bate compozitia cu mixerul pana cand se formeaza mici bule de aer.
Se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu, pana cand ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Nucile se impart in doua: jumatate se macina si cealalta jumatate se zdrobeste.
Se presara aluatul cu toata cantitatea de nuca, uniform, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 40-45 minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca bine inainte sa se taie.

Doru a facut negresa cu gem si nuci, de post, costul acesteia fiind de 30 de lei pentru 6-8 persoane.

Ingrediente
O cana zahar
O cana ulei
2 cani apa
Un borcan gem sau dulceata (400 g)
O lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
Faina cat cuprinde (aprox. 300- 400 g)
O cana nuca
O lingurita otet

Mod de preparare

Se mixeaza zaharul, gemul, uleiul, apa, cacao si bicarbonatul stins in otet, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se bate compozitia cu mixerul pana cand se formeaza mici bule de aer.Se adauga faina in ploaie, amestecand in continuu, pana cand ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.

Nucile se impart in doua: jumatate se macina si cealalta jumatate se zdrobeste.

Se presara aluatul cu toata cantitatea de nuca, uniform, apoi se da la cuptor la 180 grade, timp de 40-45 minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca bine inainte sa se taie.

 


Abonează-te pe

Citește și:

“Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Maria l-a cunoscut pe părintele Calistrat la Ierusalim! Enoriașa nu a putut uita, nici până în prezent, cuvintele pe care i le-a spus

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Inevitabil mă voi îngrăşa iar.” Răzvan Popescu a reușit să slăbească 45 de kilograme! Mesajul omului de radio, pentru oamenii care îl critică
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri