Invata sa prepari o delicioasa ciorba de dovlecei cu leustean

Invata sa prepari o delicioasa ciorba de dovlecei cu leustean
Invata sa prepari o delicioasa ciorba de dovlecei cu leustean

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o ciorba gustoasa de dovlecei si leustean.

 

Costul estimativ pentru 8 portii este de 30 de lei.
Ingrediente
2 cepe
Un morcov
O telina
O radacina albitura (pastarnac sau patrunjel)
4 dovlecei medii
Sare, piper, dafin cimbru, ulei de masline
2 oua
O legatura leustean
2-3 linguri otet (O lamaie sau 400 ml bors)
Mod
de preparare
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o lingura de ulei, impreuna cu morcovul, telina si albitura, tocate tocate cubulete. Se adauga dafin, cimbru si se asezoneaza cu sare si piper.
Cand legumele s-au calit bine, se adauga dovlecelul taiat cuburi mai mari si se calesc inca 2-3 minute. Se stinge totul cu apa cat sa acopere legumele, apoi se fiebre pana cand se patrund toate legumele.
Optional, cand se calesc legumele se poate adauga si o ceasca de orez.
Se drege de otet (lamaie sau bors).
Se ia ciorba de pe foc, apoi se adauga ouale batute, amestecand tot timpul pentru a se obtine franjuri de ou.
Se toaca leusteanul marunt si se adauga in ultimul moment.

Costul estimativ pentru 8 portii este de 30 de lei.

Ingrediente

2 cepe
Un morcov
O telina
O radacina albitura (pastarnac sau patrunjel)
4 dovlecei medii
Sare, piper, dafin cimbru, ulei de masline
2 oua
O legatura leustean
2-3 linguri otet (O lamaie sau 400 ml bors)

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o

lingura de ulei, impreuna cu morcovul, telina si albitura, tocate tocate cubulete. Se adauga dafin, cimbru si se asezoneaza cu sare si piper.

Cand legumele s-au calit bine, se adauga dovlecelul taiat cuburi mai mari si se calesc inca 2-3 minute. Se stinge totul cu apa cat sa acopere legumele, apoi se fiebre pana cand se patrund toate legumele.

Optional, cand se calesc legumele se poate adauga si o ceasca de orez.Se
drege de otet (lamaie sau bors).

Se ia ciorba de pe foc, apoi se adauga ouale batute, amestecand tot timpul pentru a se obtine franjuri de ou.

Se toaca leusteanul marunt si se adauga in ultimul moment.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Un pensionar a câștigat aseară la ”Jocul cuvintelor cu Dan Negru”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Cum și-a luat Adrian Enache rămas-bun de la Helmut Duckadam. Gestul artistului îți sfâșie inima

Se mai vede CRBL însurat și tătic din nou, la 46 de ani? Cum este relația lui cu noua parteneră de viață. „Cred că asta este fix ceea ce vor ei să audă.”

Iasmina și Julia, schimb de replici acide! „Ai 30 de ani degeaba!” Aflați ce reacții se vor declanșa în Casa iubirii, joi, 5 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies