Invata sa prepari Karniyarik! Uite cat este de usor!

Invata sa prepari Karniyarik! Uite cat este de usor!

Chef Doru Serban a pregatit o reteta deosebita la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
5 vinete medii
2 cepe
10 ardei iuti bulgaresti
300 g carne tocata de miel
300 g carne tocata de vita
4 rosii
6 -7 catei de usturoi
O lingura bulion
2 pahare ulei vegetal
3-4 linguri ulei de masline
Sare, piper, piper, boia
Apa
Mod de preparare
Se cojesc partial vinetele sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati, fara a indeparta codita.
Se prajesc in ulei incins, la foc mare, pana se rumenesc usor, apoi se scot pe prosop de hartie, cu fata in jos.
Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot.
Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.
Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne tocata, peste care se adauga pentru decor, o felie- doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).
Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.
Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.



Ingrediente

5 vinete medii
2 cepe 10 ardei iuti bulgaresti
300 g carne tocata de miel
300 g carne tocata de vita
4 rosii 
6 -7 catei de usturoi
O lingura bulion 
2 pahare ulei vegetal 
3-4 linguri ulei de masline
Sare, piper, piper, boia
Apa 

Mod de preparare

Se cojesc partial vinetele sub forma unor dungi de cate 2 cm, apoi se taie jumatati, fara a indeparta codita.

Se prajesc in ulei incins, la foc mare, pana se rumenesc usor, apoi se scot pe prosop de hartie, cu fata in jos.

Separat, se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc impreuna cu carnea tocata in doua/trei linguri de ulei de masline.Se adauga condimentele, sarea, piperul si se da o data in clocot. 

Separat, se pregateste bulionul cu doua/trei linguri de apa si se adauga la carnea tocata.

Cu ajutorul unei linguri se desface mijlocul vinetelor si se umplu cu carne tocata, peste care se adauga pentru decor, o felie- doua de rosie si un ardei bulgaresc (lung).

Se da la cuptor pentru maxim 30 de minute.

Se serveste cu orez si cacik (iaurt cu castravete si usturoi).

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate