Invata sa prepari elixirul vietii! Iti reface tineretea si iti fortifica organele digestive!

Invata sa prepari elixirul vietii! Iti reface tineretea si iti fortifica organele digestive!
Invata sa prepari elixirul vietii! Iti reface tineretea si iti fortifica organele digestive!

Ghee (sau unt purificat) este facut dupa o reteta ayurvedica si este folosit si in domeniul frumusete.

 

Ioana Ginghina scrie pe blogul sau despre beneficiile acestui tip de unt. "Se spune despre el ca este elixirul vietii si ca poate sa refaca tineretea.
Mai usor de digerat decat untul traditional si alte grasimi animale, untul purificat fortifica organele digestive, sporeste savoarea mancarilor si le pastreaza continutul in vitamine si alte substante vitale.
Mai asigura si o asimilare optima a vitaminelor si sarurilor minerale."
"Iata cum se prepara ghee:
Se iau 500g de unt cat mai natural posibil, se taie in bucati mici.
Se spala cu apa rece pana cand depunerile de protide sunt eliminate si apa ramane limpede.
Se pun toate bucatile intr-o cratita si se pune la foc potrivit pana se topeste si la suprafata se formeaza o spuma.
Apoi se scade temperatura, adica se da focul la mic si fara sa-l mai acoperiti il lasati sa fiarba pana se evapora toata apa si pana luati toata spuma care mai rezulta in urma fierberii.
Nu trebuie lasat mai mult caci se arde si asta nu e bine. Untul topit trebuie sa aiba culoarea galben-auriu si nu maroniu.
Pentru 500 g timpul variaza intre 30-60 minute.", scrie Ioana pe blog.

Ioana Ginghina scrie pe blogul sau despre beneficiile acestui tip de unt. "Se spune despre el ca este elixirul vietii si ca poate sa refaca tineretea.Mai usor de digerat decat untul traditional si alte grasimi animale, untul purificat fortifica organele digestive, sporeste savoarea mancarilor si le pastreaza continutul in vitamine si alte substante vitale.Mai

asigura si o asimilare optima a vitaminelor si sarurilor minerale."

" Iata cum se prepara ghee:

Se iau 500g de unt cat mai natural posibil, se taie in bucati mici.

Se spala cu apa rece pana cand depunerile de protide sunt eliminate si apa ramane limpede.

Se pun toate bucatile intr-o cratita si se pune la foc potrivit pana se topeste si la suprafata se formeaza o spuma.


Apoi se scade temperatura, adica se da focul la mic si fara sa-l mai acoperiti il lasati sa fiarba pana se evapora toata apa si pana luati toata spuma care mai rezulta in urma fierberii.

Nu trebuie lasat mai mult caci se arde si asta nu e bine. Untul topit trebuie sa aiba culoarea galben-auriu si nu maroniu.

Pentru 500 g timpul variaza intre 30-60 minute.",
scrie Ioana pe blog.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies