Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!
Invata sa prepari cele mai bune eclere cu cafea!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a preparat eclere cu cafea.

 

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru aluatul de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema:
6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:
200 ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila
Mod
de preparare
Aluatul de patiserie
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema
Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.
Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.
Se ia de pe foc.
Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

Costul estimativ pentru 6-8 persoane este de 40 de lei.



Ingrediente

Pentru aluatul de patiserie:


125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua 

Pentru crema:

6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru glazura:

200 ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila

Mod de preparare

Aluatul

de patiserie

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.

Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.

Crema

Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.

Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.Se ia de pe foc.

Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sărbători cu stil! Cum petrec Crăciunul Andreea Mantea, Teo Trandafir, Ilinca Vandici, Cristina Dorobanțu și Andreea Străvoiu / EXCLUSIV

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Robert de la Casa Iubirii, planuri despre familie cu Giuly? Ce spune despre nuntă și copil

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies