Invata sa faci salata de vinete de post! Este foarte usor!


Daca vrei sa renunti la maioneza in aceasta perioada, poti face salata de vinete de post.

 

Reteta salata de vinete de post
Ingrediente
1 kg vinete proaspete/ 500 g vinete congelate
o jumatate de ceapa mica/ 1-2 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
50 ml ulei de masline
Daca vinetele sunt proaspte, le coacem, fiecare cum vrea sau cum poate.
Eu le coc direct pe flacara de la aragaz, punand folie de aluminiu dedesubt ca sa nu transform totul intr-un dezastru. Se pot coace insa, si pe un disc sau pe gratar. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata foarte bine de coaja arsa. Se lasa cel putin 1 ora in frigider, acoperite cu o folie de plastic. In acest timp ele vor lasa o zeama maronie pe care o vom arunca.
Daca forlosim varianta congelata, trebuie doar sa le decongelam si sa le scurgem bine de zeama pe care o mai pot lasa. daca folositi vinete congelate din comert, va avertizez ca contin foarte multa apa.
Vinetele se toaca cu un cutit, mai mare sau mai marunt, dupa preferinte. In robotul de bucatarie, nu ies prea grozav, sau cel putin nu imi plac mie, pasta rezultata fiind cam prea fina. In plus se cam toaca si samburii si nu intotdeauna au un gust foarte placut.
O jumatate de ceapa mica (sau dupa gust) se da prin razatoarea mica si se amesteca cu vinetele tocate.
Apoi, adaugam uleiul, cate putin amestecand in continuu cu mixerul, ca la maioneza. La final adugam sare si piper dupa gust. Se serveste rece, cu rosii sau ardei.
Daca nu va place ceapa, o puteti inlocui cu 2-3 catei de usturoi pe care ii puteti rade dupa aceeasi metoda.
Sursa: bucatarmaniac.ro

Reteta salata de vinete de post
Ingrediente

1 kg vinete proaspete/ 500 g vinete congelate 
o jumatate de ceapa mica/ 1-2 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
50 ml ulei de masline

Daca vinetele sunt proaspte, le coacem, fiecare cum vrea sau cum poate.

Eu le coc direct pe flacara de la aragaz, punand folie de aluminiu dedesubt ca sa nu transform totul intr-un dezastru. Se pot coace insa, si pe un disc sau pe gratar. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata foarte bine de coaja arsa. Se lasa cel putin 1 ora in frigider, acoperite cu o folie de plastic. In acest timp ele vor lasa o zeama maronie pe care o vom arunca.

Daca forlosim varianta congelata, trebuie doar sa le decongelam si sa le scurgem bine de zeama pe care o mai pot lasa. daca folositi vinete congelate din comert, va avertizez ca contin foarte multa apa.

Vinetele se toaca cu un cutit, mai mare sau mai marunt, dupa preferinte. In robotul de bucatarie, nu ies prea grozav, sau cel putin nu imi plac mie, pasta rezultata fiind cam prea fina. In plus se cam toaca si samburii si nu intotdeauna au un gust foarte placut.

O jumatate de ceapa mica (sau dupa gust) se da prin razatoarea mica si se amesteca cu vinetele tocate.

Apoi, adaugam uleiul, cate putin amestecand in continuu cu mixerul, ca la maioneza. La final adugam sare si piper dupa gust. Se serveste rece, cu rosii sau ardei.

Daca nu va place ceapa, o puteti inlocui cu 2-3 catei de usturoi pe care ii puteti rade dupa aceeasi metoda. 

Sursa: bucatarmaniac.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri