Aceasta reteta de baclava este atat de usoara incat o poate face oricine care are un strop de talent in bucatarie.
Chef Adi Hadean iti da o reteta de baclava simpla.
"Umplutura e importanta la baclava. Trebuie sa fie multa si buna. Eu am folosit 400 de grame de alune, nuci, alune caju, practic un amestec de samburi uscati.
Am mai folosit si 50 de grame de fistic, pentru ca-mi place.
Am macinat nucile/alunele (fisticul separat).
Am topit un pachet de unt (traditional, in Turcia se foloseste un unt obtinut din lapte de oaie, noi n-avem).
Am amestecat nucile (asa o sa le spun, generic) cu o cana de zahar brun si o lingura de scortisoara.
Am uns cu unt topit tava.
Am uns cu unt foile (am folosit foi pentru placinta, simple, fara margarina), pe rand (trebuie sa te misti repede cu foile, se usca repede).
Sigur ca am uns foile pe masura ce aveam nevoie de ele. Am procedat asa: dupa fiecare doua foi asezate in tava, am presarat putina umplutura. Dupa ce am asezat zece foi, am pus umplutura centrala, in strat gros.
Am acoperit apoi cu alte opt-zece foi, unse individual, intre care am presarat putina umplutura.
Am taiat baclavaua cu un cutit si am pus-o in cuptor, la 180 de grade Celsius.
Am lasat-o acolo 35-40 de minute.
S-a rumenit frumos.
Am facut un sirop dintr-un litru de apa, o cana de zahar brun, o pastaie de vanilie, zeama de lime (o cescuta), pe care le-am lasat sa fiarba pe foc mic cat a fost baclavaua la cuptor. Am turnat siropul peste baclava cat au fost fierbinti amandoua.
Am presarat fisticul macinat peste baclava, am dat tava la rece si am avut (greu) rabdare pana a doua zi.",
scrie Adi Hadean pe blog.
Chef Adi Hadean iti da o reteta de baclava simpla.
"Umplutura e importanta la baclava. Trebuie sa fie multa si buna. Eu am folosit 400 de grame de alune, nuci, alune caju, practic un amestec de samburi uscati.
Am mai folosit si 50 de grame de fistic, pentru ca-mi place.
Am macinat nucile/alunele (fisticul separat).
Am topit un pachet de unt (traditional, in Turcia se foloseste un unt obtinut din lapte de oaie, noi n-avem).
Am amestecat nucile (asa o sa le spun, generic) cu o cana de zahar brun si o lingura de scortisoara.
Am uns cu unt topit tava.
Am uns cu unt foile (am folosit foi pentru placinta, simple, fara margarina), pe rand (trebuie sa te misti repede cu foile, se usca repede).
Sigur ca am uns foile pe masura ce aveam nevoie de ele. Am procedat asa: dupa fiecare doua foi asezate in tava, am presarat putina umplutura. Dupa ce am asezat zece foi, am pus umplutura centrala, in strat gros.
Am acoperit apoi cu alte opt-zece foi, unse individual, intre care am presarat putina umplutura.
Am taiat baclavaua cu un cutit si am pus-o in cuptor, la 180 de grade Celsius. Am lasat-o acolo 35-40 de minute.
S-a rumenit frumos.
Am facut un sirop dintr-un litru de apa, o cana de zahar brun, o pastaie de vanilie, zeama de lime (o cescuta), pe care le-am lasat sa fiarba pe foc mic cat a fost baclavaua la cuptor. Am turnat siropul peste baclava cat au fost fierbinti amandoua.
Am presarat fisticul macinat peste baclava, am dat tava la rece si am avut (greu) rabdare pana a doua zi.",
scrie Adi Hadean pe blog. Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro
Citeste si: „Tatăl meu se lăuda că a avut o relație cu mine, că ne-am iubit”. Oana Lis, dezvăluiri tulburătoare despre copilăria grea pe care a avut-o- kanald.ro
Citeste si: Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!- stirilekanald.ro