Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!


Invata sa faci aluat sfaramicios! Iata cat este de usor!

Alina Laufer a pregatit o reteta simpla la "Draga mea prietena". Poti folosi aluatul pentru tarte si quiche-uri.

 

Ingrediente
200 g unt
400 g faina
100 ml apa foarte rece
Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
2 linguri otet
Mod de preparare
Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip.
Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos.
Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura.
Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect.
Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.
Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

Ingrediente

200 g unt
400 g faina 
100 ml apa foarte rece

Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri 
2 linguri otet

Mod de preparare


Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip. 

Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos. 

Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura. 

Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect. Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.

Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat. Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 23 octombrie 2021. Cum au arătat ţinutele din gală şi cine a luat nota minus… 1

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri