Incredibil! Uite de ce sucurile acidulate sunt mult mai periculoase decat credeai


Fructoza este substanta asociata cu diabetul, bolile de inima si obezitatea. Conform unui nou studiu se pare ca noi consumam de fapt mai multa fructoza decat ne-am astepta, atunci cand bem sucuri indulcite.

Pe eticheta sucurilor acidulate apare pe lista de ingrediente si zaharul. Cand vorbim de metabolizarea zaharului in organism trebuie sa amintim doua molecule, glucoza care ofera corpului energie si fructoza care este procesata in ficat si este asociata cu afectiuni ca diabetul si obezitatea.

Fructoza naturala din fructe este sanatoasa, cantitatea mare este insa problematica.

Cercetatorii spun ca noi consumam de fapt mai multa fructoza decat ne-am astepta, atunci cand bem sucuri indulcite.

“Corpul uman nu poate procesa acest tip de zaharuri la aceste nivele crescute” spune Michael Goran, conducatorul studiului.

“Spre deosebire de glucoza care serveste drept combustibil pentru organism, fructoza este procesata in intregime in ficat, unde este transformata in grasime ceea ce duce la aparitia diabetului, bolilor cardiovasculare si  abolilor de ficat” a mai adugat cercetatorul.

Ce se afla de fapt in spatele cuvantului “zahar” de pe etichetele sucurilor produse de marile companii?

Sucul s-ar putea sa contina mai multa fructoza decat crezi! Rapoartele din aceasta industrie spun ca fructoza reprezinta 55% din cantitatea totala de zahar continuta de aceasta bautura insa foarte multe tipuri de suc analizate de cercetatori aveau un continut mult mai mare de fructoza.

Iata cum arata analiza cercetatorilor:

Sursa www.huffingtonpost.com

 


Citește și: Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Tânără vândută contra unui câine și a unei perechi de cizme de damă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri