Incredibil! Uite ce efecte teribile au mancarurile prajite asupra ta!


Incredibil! Uite ce efecte teribile au mancarurile prajite asupra ta!

Cercetari recente au legat riscul aparitiei diabetului gestational de consumul ridicat de „prajeli”; o asemenea alimentatie fusese corelata, in studii anterioare, si cu un risc mai mare de obezitate.

 

Femeile care consuma regulat alimente prajite inainte de conceperea unui copil au sanse sporite de a dezvolta, in timpul sarcinii, diabet gestational, arata cercetari recente.
Cercetarile au fost realizate de specialisti de la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), din SUA, si publicate in jurnalul Diabetologia.
Diabetul gestational este un tip anumit de diabet ce apare in cursul sarcinii si poate avea ca efecte nasterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii si alte complicatii.
Netratat, poate duce si la complicatii ale sarcinii si nasterea unor feti morti, iar femeile care au suferit de diabet gestational sunt mai predispuse la imbolnavirea de diabet tip 2 mai tarziu in viata.
Cercetatorii cred ca efectul s-ar explica prin generarea, in timpul prajirii alimentelor, a unor compusi chimici nocivi, care afecteaza fiziologia organismului uman, crescand rezistenta la insulina si favorizand aparitia leziunilor in celulele pancreatice producatoare de insulina, astfel contribuind la aparitia diabetului.
Sursa: Descopera.ro

Femeile care consuma regulat alimente prajite inainte de conceperea unui copil au sanse sporite de a dezvolta, in timpul sarcinii, diabet gestational, arata cercetari recente.

Cercetarile au fost realizate de specialisti de la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), din SUA, si publicate in jurnalul Diabetologia.

Diabetul gestational este un tip anumit de diabet ce apare in cursul sarcinii si poate avea ca efecte nasterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii si alte complicatii.

Netratat, poate duce si la complicatii ale sarcinii si nasterea unor feti morti, iar femeile care au suferit de diabet gestational sunt mai predispuse la imbolnavirea de diabet tip 2 mai tarziu in viata.

Cercetatorii cred ca efectul s-ar explica prin generarea, in timpul prajirii alimentelor, a unor compusi chimici nocivi, care afecteaza fiziologia organismului uman, crescand rezistenta la insulina si favorizand aparitia leziunilor in celulele pancreatice producatoare de insulina, astfel contribuind la aparitia diabetului. 


Sursa: Descopera.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri