Incredibil! Acesta este testul care iti arata cat mai ai de trait! Trebuie sa ti-l faci!


Incredibil! Acesta este testul care iti arata cat mai ai de trait! Trebuie sa ti-l faci!

Un test simplu al flexibilitatii si fortei, conceput de medicii brazilieni, iti poate arata cat mai ai de trait. Este un predictor semnificativ al mortalitatii, fapt dovedit pe 2002 persoane.

 

Medicii din Brazilia au dezvoltat un test prin care masoara rapid flexibilitatea. Nu este nevoie de echipament sau suport. Oamenii care fac testul pot atinge un scor de maximum 10 puncte. Un punct este scazut daca puneti un picior sau o mana jos pentru stabilitate. O jumatate de punct este scazuta in cazul in care tremurati.
Un grup de medici considera ca simplul exercitiu de a va aseza si a va ridica poate sugera cat timp  aveti de trait.
Ei au testat, prin acest exercitiu, flexibilitatea si forta pacientilor. Medicii au realizat chiar si un sistem de notare. Au stabilit ca persoanele care obtin trei puncte sau mai putin din 10 puncte sunt de cinci ori mai susceptibile sa moara in sase ani fata de persoanele care au obtinut opt puncte. Pacientii care au obtinut la acest test intre trei si opt puncte sunt de doua ori mai predispusi sa moara in urmatorii sase ani fata de cei care au obtinut scor perfect.
Claudio Gil Araujo, de la Universitatea Gama Filho la Rio de Janeiro, Brazilia, a fost printre medicii care au dezvoltat acest test, numit SRT (sitting-rising test). Initial a fost conceput pentru a testa flexibilitatea atletilor. În prezent, Claudio Gil Araujo foloseste testul pentru a-si convinge pacientii ca trebuie sa ramana activi pentru a-si pastra masa musculara si echilibrul si, in final, pentru a trai mai mult, scrie Daily Mail.
Odata cu inaintarea in varsta, muschii devin molatici si putem chiar sa ne pierdem echilibrul si sa cadem. Exercitiile clasice de testare a fragilitatii pot fi consumatoare de timp si inexacte. Doctorul Araujo spune ca SRT este un test simplu cu atat mai mult cat nu este nevoie de echipament special.
Sursa: dcnews.ro

Medicii din Brazilia au dezvoltat un test prin care masoara rapid flexibilitatea.

Nu este nevoie de echipament sau suport. Oamenii care fac testul pot atinge un scor de maximum 10 puncte. Un punct este scazut daca puneti un picior sau o mana jos pentru stabilitate. O jumatate de punct este scazuta in cazul in care tremurati. 

Un grup de medici considera ca simplul exercitiu de a va aseza si a va ridica poate sugera cat timp  aveti de trait. Ei au testat, prin acest exercitiu, flexibilitatea si forta pacientilor. Medicii au realizat chiar si un sistem de notare. Au stabilit ca persoanele care obtin trei puncte sau mai putin din 10 puncte sunt de cinci ori mai susceptibile sa moara in sase ani fata de persoanele care au obtinut opt puncte. Pacientii care au obtinut la acest test intre trei si opt puncte sunt de doua ori mai predispusi sa moara in urmatorii sase ani fata de cei care au obtinut scor perfect. 

Claudio Gil Araujo, de la Universitatea Gama Filho la Rio de Janeiro, Brazilia, a fost printre medicii care au dezvoltat acest test, numit SRT (sitting-rising test). Initial a fost conceput pentru a testa flexibilitatea atletilor. În prezent, Claudio Gil Araujo foloseste testul pentru a-si convinge pacientii ca trebuie sa ramana activi pentru a-si pastra masa musculara si echilibrul si, in final, pentru a trai mai mult, scrie Daily Mail. Odata cu inaintarea in varsta, muschii devin molatici si putem chiar sa ne pierdem echilibrul si sa cadem. Exercitiile clasice de testare a fragilitatii pot fi consumatoare de timp si inexacte. Doctorul Araujo spune ca SRT este un test simplu cu atat mai mult cat nu este nevoie de echipament special.

Sursa: dcnews.ro


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cine este chef FOA (Florin Scripcă). Biografie: data naşterii, căsătorie, copil, carieră

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Cine este chef JOSEPH HADAD. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră, drama lui

DESCOPERĂ: 5 semne care îți pot arăta că ai o relație toxică cu soacra

DESCOPERĂ: De ce plac bărbații femeile blonde

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este chef RADU DUMITRESCU. Biografie: vârsta, copilărie, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri