Începe dieta cu dreptul: Întrebările fundamentale pe care trebuie să ți le pui

cum sa incep o dieta
Începe dieta cu dreptul

Exista anumite întrebări pe care ar trebui să le puneți medicului înainte să începeți o dietă. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt aspectele pe care trebuie să le luați în calcul, atunci când vă doriți să începeți o dietă nouă.

 

Nu este de mirare că mulți oameni rămân confuzi cu privire la cum să slăbească, deoarece industria dietei, culturile dietei și mass-media promovează în mod constant pierderea rapidă în greutate.

De fapt, păstrarea ei poate fi chiar mai dificilă decât pierderea în greutate. Statisticile arată că dietele nu reușesc în 95% din cazuri. Multe persoane își revin la greutate. Cu toate acestea, dieta ar putea costa până la 72 de miliarde de dolari pe an. Multe persoane încearcă să facă acest lucru! Este o problemă pentru mulți, deoarece sunt dispuși să-și cheltuiască banii câștigați cu greu și încred în alte strategii.

Un plan acoperă doar o parte din întreaga suprafață. Este adevărat că oferirea de orientare persoanelor care urmează o dietă este esențială. În cele din urmă, ei trebuie să fie conștienți de scop. Au nevoie de instrucțiuni privind alegerea alimentelor, când să le mănânce, cât de mult să mănânce și, eventual, câteva idei de rețete. Acest lucru poate funcționa pentru o vreme cu această metodă, dar este evident că majoritatea dietelor nu durează mult.

O mare problemă este întreținerea.

Citește și: Alimente vegane cu un conținut ridicat de proteine: Cum să vă asigurați aportul proteic într-un mod sustenabil și delicios

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

intrebari despre dietele de slabit
Începe dieta cu dreptul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Atunci când organismul îți cere să te oprești – Cum să eviți burnout-ul

Ce lipsește?

Să examinăm statisticile de la Precision Nutrition pentru a vedea ce poate lipsi din programele de dietă. Această organizație a întrebat clienții despre problemele lor cele mai mari cu dieta. Prin urmare, 63% dintre clienți au răspuns că alimentația emoțională a fost cea mai mare problemă a lor, urmată de lipsa de planificare (53%) și poftele (52%). De asemenea, au fost raportate probleme cu alimentația stresantă, cum ar fi mâncatul rapid, gustul de dulce, mâncatul frecvent afară și mâncatul în porții mari.

Având în vedere aceste constatări, pare că alimentația emoțională, cu toate efectele ei, trebuie luată în considerare atunci când se efectuează o dietă. Ba chiar mai mult de atât, în ceea ce privește dieta ținută de către bărbați, conform Healthtline, s-a demonstrat că aportul crescut de proteine ​​promovează pierderea sănătoasă în greutate, iar conform National Library of Medicine, proteinele dietetice sunt eficiente pentru gestionarea greutății corporale, prin faptul că promovează sațietatea, consumul de energie și modifică compoziția corpului în favoarea masei corporale fără grăsimi.

dieta de slabit
Începe dieta cu dreptul[Sursa foto: freepik]

Două abordări care au făcut acest lucru

În plus, studiile au arătat că, atunci când este utilizat cu coaching și supraveghere constantă, mindfulness poate ajuta la combaterea obezității. S-a ajuns la concluzia că atenția cuiva poate avea un impact semnificativ asupra alimentației emoționale, a alimentației externe și a alimentației excesive. Detașarea emoțiilor și răspunsul alimentar s-au bazat pe mindfulness.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

O metodă suplimentară a folosit interviuri motivaționale pentru a aborda scepticismul față de schimbare. Pentru a începe un interviu motivațional, primul pas este să te conectezi cu cineva prin empatie și apoi să începi să vorbești despre schimbare. În zilele noastre, interviurile motivaționale sunt folosite pentru a provoca schimbări în alte comportamente legate de sănătate.

cum aleg o dieta potrivita
Începe dieta cu dreptul[Sursa foto: freepik]

8 întrebări de pus înainte de a ține o dietă

Putem muta accentul de la a obține sfaturi din surse externe la dobândirea abilităților interne necesare pentru a gestiona sentimentele legate de mâncare și alimentație. De asemenea, trebuie să știm ce se întâmplă atunci când dieta nu funcționează. Poate ar trebui să punem potențialilor opt întrebări scurte ca parte a soluției pentru a-i încuraja să se gândească la proces în mod individual. Mai precis, subliniind ideea esențială de a se descurca cu alimentația emoțională pentru a evita să se întoarcă la obiceiurile vechi:

  1. Ce rezultate aștepți de la aceasta dieta? Veți ajunge la greutatea ideală și o veți menține?
  2. Ce sperați să învățați din abordarea dietei de data aceasta?
  3. De ce ai întrerupt ultima ta dietă?
  4. Sperați că următoarea dietă vă va opri definitiv să mâncați în exces?
  5. Tu, ca atâția alții, mănânci din cauza emoțiilor sau stresului, nu din cauza foametei?
  6. Crezi că următoarea ta dietă te va ajuta cu asta?
  7. Această următoare dietă se simte ca un exercițiu de voință sau o schimbare reală către o alimentație mai sănătoasă?
  8. Știi că s-a dovedit că a fi conștient de ceea ce te determină să mănânci este o modalitate eficientă de a te ajuta să slăbești și să te menții?

dieta potrivita pentru mine
Începe dieta cu dreptul[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum poți ascunde părul gri prematur. 6 cauze care conduc spre apariția părului gri

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies