Incearca acest truc simplu pentru a-ti tine greutatea sub control!


Atunci cand esti la o petrecere cu multe feluri de mancare, cum rezisti unei gustari cu bacon in favoarea unei felii de paine integrala cu hummus?

 

Se pare ca raspunsul este mai simplu decat ti-ai fi imaginat. Asteapta 0,195 secunde intainte de a face alegerea, spune un nou studiu publicat in "Psychological Science".
Oamenii de stiinta au rugat 28 de femei si barbati sa acorde calificative pentru 160 de mancaruri in functie de gust, de cat de sanatoase sunt si de satisfactia generala. Apoi, participantii au privit 280 de asocieri alimentare ale acelorasi mancaruri, precum ciocolata si morcovii, si au fost intrebati ce aliment prefera.
Analizand miscarile cursorului mouse-ului, cercetatorii au descoperit ca procesam atributele de baza ale alimentelor, precum gustul, cu 195 de milisecunde mai repede decat procesam proprietatile lor abstracte, precum cat de sanatoase sunt.
"Gustul este mai mult intuitiv, mai mult instinctual", spune autorul sef al studiului, Nicolette Sullivan.
De cealalta parte, este mai complicat sa decidem cat de sanatos este un aliment. Este ceva ce invatam si ce implica un proces decizitional. Persoanele care si-au indreptat intai cursorul catre ciocolata insa care au apasat pe morcovi s-au gandit cu jumatate de secunda mai mult ca persoanele care au ales ciocolata de la inceput.
Asa ca incearca si tu asta. Gandeste-te cateva sexunde inainte de alege intre felurile de mancare.
Sursa: Prevention.com

Se pare ca raspunsul este mai simplu decat ti-ai fi imaginat. Asteapta 0,195 secunde intainte de a face alegerea, spune un nou studiu publicat in "Psychological Science".

Oamenii de stiinta au rugat 28 de femei si barbati sa acorde calificative pentru 160 de mancaruri in functie de gust, de cat de sanatoase sunt si de satisfactia generala. Apoi, participantii au privit 280 de asocieri alimentare ale acelorasi mancaruri, precum ciocolata si morcovii, si au fost intrebati ce aliment prefera. 

Analizand miscarile cursorului mouse-ului, cercetatorii au descoperit ca procesam atributele de baza ale alimentelor, precum gustul, cu 195 de milisecunde mai repede decat procesam proprietatile lor abstracte, precum cat de sanatoase sunt. 

"Gustul este mai mult intuitiv, mai mult instinctual", spune autorul sef al studiului, Nicolette Sullivan.

De cealalta parte, este mai complicat sa decidem cat de sanatos este un aliment. Este ceva ce invatam si ce implica un proces decizitional. Persoanele care si-au indreptat intai cursorul catre ciocolata insa care au apasat pe morcovi s-au gandit cu jumatate de secunda mai mult ca persoanele care au ales ciocolata de la inceput. 

Asa ca incearca si tu asta. Gandeste-te cateva sexunde inainte de alege intre felurile de mancare.

Sursa: Prevention.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri