Încă un cutremur în România! Valul de seisme anunță pericol?! Ce spun specialiștii despre valul de cutremure!


A fost cutremur, miercuri dimineață, în România! Un nou seism s-a produs în județul Buzău, în apropierea zonei seismice Vrancea, la ora 7:11.


In articol:

A fost cutremur, miercuri dimineață, în România! Un nou seism s-a produs în județul Buzău, în apropierea zonei seismice Vrancea, la ora 7:11.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 113 kilometri adâncime. 

În ultimele 5 zile s-a produs câte un cutremur în fiecare zi, în diferite zone ale țării. Cel mai puternic seism de la noi din ultima vreme a avut loc pe 20 septembrie, în zona Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Citeste si: Cutremur în România! L-ați simțit?

Citeste si: Un nou cutremur în România! E al doilea câteva ore!

Citeste si: Cutremur de 7 grade în curând în România? Specialiștii fac dezvăluiri TERIFIANTE!

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să

aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Luni, pe 23 septembrie, au avut loc două cutremure la diferență de cinci minute. 

Primul seism s-a produs la ora 19:37, în județul Buzău și a fost înregistrat cu 2,4 pe scara Richter, la o adâncime de 116 kilometri. Cel de-al doilea cutremur s-a produs în Buzău, la ora 19:42, în județul Vrancea, fiind înregistrat cu 3.3 pe scara Richter, la o adâncime de 136 de kilometri. Marți, un seism înregistrat la doar 3 kilometri adâncime a avut loc în județul Brașov.

Ce spun seismologii despre valul cu cutremure

Potrivit INFP, aceste cutremure reprezintă o activitate seismică normală și nu oferă motive de îngrijorare. Cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs pe 3 septembrie, în judeţul Vrancea, cu magnitudinea de 4,5 grade pe Richer.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

CITEȘTE: La cât timp se curăță ACVARIUL

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri