În ce constă terapia vampir. „Acestea sunt zonele pe care le folosim cel mai mult”


PRP sau terapia vampir constă în injectarea unei plasme deja existente în organism, înapoi la organism, după ce a fost supusă la diverse procese.


In articol:

Prof Dr. Omer Kays Unal, a vorbit, în cadrul emisiunii „Apel la consilier” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre terapia PRP sau terapia vampir.

Iată tot ce trebuie să știi despre aceasta și în ce constă mai exact!

Citește și: De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

În ce constă terapia vampir

În ce constă terapia vampir

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre cancerul pancreatic. „Esența problemei este o viață sănătoasă.”

În ce constă terapia vampir

Pro Dr. Omer Kays Unal, a vorbit despre terapia vampir și a spus că este vorba despre injectarea unei plasme deja existente în organism, înapoi la organism, după ce a fost supusă la diferite procese. În medicină există mai multe utilizări ale PRP-ului, atunci când vine vorba despre transplantul de păr, în ortopedie, și se folosește cel mai des atunci când este vorba despre leziuni tendinoase.

,,Prp este o abreviere a mai multor cuvinte în limba engleză, plasmă bogată în trombocite.

Este vorba de injectarea unei plasme deja existente în organism, înapoi în organism, după ce a fost supusă la diverse procese. Există multe utilizări ale PRP-ului în medicină. Este utilizat în transpalntul de păr, în ortopedie, îl folosim mai ales în cazul leziunilor tendinoase, la pacienții cu probleme articulare, în cazurile în care este necesară regenerarea în tratamentul durerii. Acestea sunt zonele pe care le folosim cel mai mult”, a spus medicul.

Cum se efectuează procedura infiltrațiilor cu plasmă

Procedura infiltrațiilor cu plasmă constă într-un proces de cenzurare de cincisprezece minute, într-un dispozitiv de centrifugare special conceput pentru acest lucru, iar plasma rezultată, adică partea bogată în trombocite, este prelevată și injectată în locul respectiv.

Acolo se va obține o plasmă bogată în trombocite, care conțin factori de creștere, iar această structură permite vindecarea țesuturilor și asigură o regenerare rapidă.

„În primul rând se prevalează sânge de la pacient într-un tun de aproximativ zece până la cincisprezece cm. Apoi, se efectuează un proces de cenzurare de cincisprezece minute într-un dispozitiv de centrifugare special conceput în acest scop, iar plasma rezultată, adică partea bogată în trombocite, este prelevată și injectata în locul respectiv. Ce obținem aici? Plasma bogata în trombocite. Trombocitele conțin de fapt factori de creștere. Aceasta este o structură care permite vindecarea țesuturilor și asigură o regenerare rapidă. Cu ajutorul acestui procedeu îl separăm de ser și îl aplicăm în locurile necesare și asigură o regenerare rapidă. Cu ajutorul acestui procedeu îl separăm de ser și îl aplicăm în locurile necesare. Îl putem aplica sub forma de injecție intraarticulară la pacienții care au probleme cu cartilajul, în special la persoanele cu dureri articulare, în regiunea genunchiului, uneori în regiunea șoldului, alteori în zona gleznei”, a mai declarat medicul.

Citește și: Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul. „Este o chestiune de prevenție”

În ce constă terapia vampir

În ce constă terapia vampir

[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce nu slăbim, deși suntem atenți la ceea ce mâncăm. „Stresul ne influențează greutatea”

Când o putem aplica

Această procedură poate fi aplicată în tratamentul leziunilor tendinoase, în special la atleții care practică sport sau la persoanele care practică sporturi de amatori. În anumite cazuri, este o metodă care se aplică pentru a crește succesul operației și pentru a accelera vindecarea de după operație pentru persoanele care vor fi operate la tendoane.

 „O putem aplica în tratamentul leziunilor tendinoase, în special la atleții care practică sport sau la persoanele care practică sporturi de amatori. Atunci când au leziuni ale tendoanelor sportive. Uneori este o metoda pe care o aplicăm pentru a crește succesul operației, pentru a accelera această vindecare după operație la persoanele care vor fi operate la tendoane. Îl folosim ca o opțiune de tratament adecvată pentru aceste persoane”, a mai adăugat specialistul.

În momentul în care o zonă a corpului este rănită sau când există o pungă de piele sau o sângerare în orice zonă, trombocitele se duc mai întâi în zona respectivă, iar cu efectul factorilor de creștere, pun țesuturile locale într-un proces de vindecare rapidă.

„Dacă vorbim despre cum funcționează PRP pot spune că exista o cantitate mare de factori de creștere în PRP. Structura pe cate o numim factor de creștere sau hormon de creștere este abundentă în trombocite. Atunci când o zonă a corpului este rănită, când există o pungă de piele sau o sângerare în orice zonă, trombocitele se duc mai întâi în acea zonă și cu efectul acestor factori de creștere, pun țesuturile locale într-un proces de vindecare rapidă. Este nevoie de aproximativ o săptămână, zece zile pentru ca acest hormon de creștere să activeze celulele stem tăcute, la nivel local în zona respectivă, să provoace creșterea, să facă proteinele mai importante și să accelereze vindecarea locală”, a mai spus el.

Citește și: 5 Cristale care aduc noroc și abundență în viața ta

În ce constă terapia vampir

În ce constă terapia vampir

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce înseamnă dieta fără sport. „Lucrurile se fac pe rând”

 


Abonează-te pe

Citește și:

De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt drepturile unui pacient în spital. „Ai voie să stai acolo în permanență”

“Trebuie să faci și tu un efort.” Dieta pe care o urmează Cornelia Rednic, după ce a slăbit 30 de kilograme

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri