Igiena intimă, fără perdea – cum se schimba obiceiurile menstruale în 2022


Igiena intimă, fără perdea – cum se schimba obiceiurile menstruale în 2022

Este absolut firesc și normal să ne acceptăm corpul.

Exact așa cum ar putea fi el: cu piele uscată, cu imperfecțiuni, cu dureri și sângerări. Cu kilograme în plus sau în minus. Primul pas spre a te iubi, deci spre a te aprecia și a-ți cunoaște adevărata valoare, este acceptarea. Fiecare corp este unic și, în esență, fiecare dintre noi își poartă propriile bătălii și propriile visuri. Iar când vine vorba de igienă intimă, aceste lucruri ar trebui învățate încă din adolescență.

În 2022, anul în care, după izolarea impusă și necesară, s-au ridicat restricțiile, putem spune că lucrurile au început să se redreseze, să se reactualizeze și, încetul cu încetul, s-au produs multe schimbări în anumite domenii. Astfel, s-au schimbat și mentalitățile, iar conceptul de „menstruație” – o realitate biologică firească – nu mai stârnește rușine, jenă, frică sau teamă. Femeile sunt puternice și frumoase, iar fiecare individualitate biologică este unică în felul ei.

Când vine vorba de produse menstruale, este cert faptul că se fac din ce în ce mai multe mișcări în această direcție. De la absorbante clasice, tampoane, cupe menstruale până la absorbante bumbac, organice, pe care femeile încep să opteze din ce în ce mai mult. De ce? Este simplu: sunt printre cele mai sigure și eficiente produse menstruale, lipsite de compuși toxici.

Pentru că zona intimă este extrem de sensibilă și necesită îngrijire foarte serioasă.

Bumbacul este un material 100% organic, fin și confortabil. Enroush, brandul românesc a cărui misiune nu este doar de depăși tiparele tabuurilor și miturilor greșite despre menstruație, ci și de a oferi femeilor produse calitative, sigure, îți pune la dispoziție tampoane și absorbante lipsite de materiale care ar putea dăuna pielii tale: plastic, parfumanți, compuși chimici. Evitând astfel de compuși, îi asiguri pielii tale îngrijirea de care are nevoie și un pH optim, fiziologic.

Dincolo de a promova sănătatea și frumusețea, Enroush promovează și sustenabilitatea, întrucât trecem printr-o perioadă critică pentru ecosistemul în care trăim. Plasticul, un compus a cărui perioadă de degradare în natură este cuprinsă între 10 și 100 de ani, reprezintă unul dintre cele mai mari deșeuri. În schimb, bumbacul este biodegradabil și nu poluează mediul înconjurător. A folosi absorbante organice, din bumbac, nu este doar o alegere, ci un mod sustenabil de viață.

Chiar și când vine vorba de anticonceptionale, lucrurile ar trebui să fie mult mai clare. Nu ar trebui să ne fie rușine să solicităm așa ceva de la farmacie, pentru că este absolut normală utilizarea lor, în funcție de diferite situații medicale specifice. Tot în 2022, ar trebui să învățăm mai multe despre endometrioza și cum trebuie abordată această afecțiune. Nu-i așa? În orice caz, Enroush celebrează femeile, menstruația și tot ce înseamnă îngrijirea corporală.

În cele din urmă, este vorba despre a fi cât mai deschisă noilor alegeri. Într-adevăr, uneori perioada menstruației poate fi dificilă, în special atunci când nu este gestionată corespunzător. Alege să folosești produse care îți sunt comode, care nu îți irită pielea și se dovedesc a fi eficiente. Mizează întotdeauna pe materiale naturale, organice, pentru că au grijă de sănătatea reproductivă a femeilor și îți îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe grișul

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât timp fierb găluștele

Cu ce înlocuim mezelurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri