Ibuprofenul prelungeste viata, potrivit unor experimente realizate pe animale


Ibuprofenul prelungeste viata, potrivit unor experimente realizate pe animale

Ibuprofenul, un antiinflamator non-steroidian, ar putea contribui la pastrarea starii de sanatate si la prelungirea vietii, potrivit unor experimente realizate pe mai multe specii de animale.

"Am folosit mai intai ibuprofen pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat in studiile despre imbatranire si am constatat o prelungire a vietii acestor microorganisme", a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A&M, coordonatorul acestui studiu, publicat joi in revista stiintifica americana Public Library of Science-Genetics.

"Apoi, am facut acelasi experiment pe viermi si pe muste drosofile si am observat o prelungire a vietii acestor animale, ca si o mentinere mai indelungata a starii lor de sanatate", a adaugat acelasi cercetator.Administrat in doze comparabile cu cele care ar putea fi recomandate oamenilor, ibuprofenul a prelungit vietile acelor microorganisme, viermilor si mustelor drosofile cu aproximativ 15%, adica echivalentul a 10 ani in cazul oamenilor, care ar avea in aceasta perioada de timp si o sanatate buna.

Folosirea ibuprofenului, care reduce inflamatiile si durerile, este extrem de raspandita.

Michael Polymenis a precizat ca ibuprofenul actioneaza asupra capacitatii celulelor de drojdie de bere de asimilare a triptofanului, un aminoacid prezent in toate organismele.
Triptofanul, un compus al proteinelor, este esential pentru oameni. El nu poate fi sintetizat de organism si, ca urmare, trebuie introdus prin alimentatie.

"Nu suntem siguri ca intelegem complet acest mecanism, dar el merita sa fie studiat in cercetari viitoare", a declarat coordonatorul studiului, care a colaborat cu Buck Institute for Research on Aging, aflat in orasul Novato din statul american California.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

CITEȘTE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Victor Slav și Anda Adam, revedere după aproape 10 ani de la despărțire! Care a fost reacția celor doi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri