Iata ce spun nutritionistii despre ciocolata!


Ciocolata neagra are un continut bogat in substante benefice (flavonoizi, fenoli), insa nu si ciocolata cu lapte.

“Flavonoizii din ciocolata sunt polimeri lungi, cu multiple proprietati benefice (catechine si epicatechine), care au puterea de a chela (a aduna) ionii metalici din organism. Continutul in substante benefice (flavonoizi, fenoli etc.) este foarte mare in ciocolata neagra si foarte mic in ciocolata cu lapte”, a explicat, pentru AGERPRES, dr. Ciprian Constantin, seful Departamentului de Diabet si Nutritie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Carol Davila”.

Potrivit acestuia, beneficiile actuale ale consumului de ciocolata constau in stoparea oxidarii LDL-colesterolului, in vasodilatatie, cresterea HDL-colesterolului, scaderea trigliceridelor. De asemenea, consumul de ciocolata are actiune antihistaminica si scade incidenta bolilor neurodegenerative.

“Datele sunt relativ controversate, dar sustin actual beneficiile ciocolatei in nutritie”, afirma dr. Ciprian Constantin.
Medicul a explicat ca flavonoizii din ciocolata sunt legati epidemiologic de scaderea incidentei evenimentelor cardiovasculare.

“Ciocolata este obtinuta din cacao, din arborele Theobroma Cacao, originar din padurile ecuatoriale ale Americii. In 1502, Columb aduce cacaua in Spania, unde este combinata si cu zahar. In restul Europei, ea intra in anii 1600 — 1700. Olandezii o aduc din Indonezia, francezii, din Haiti. Initial era fermentata, apoi uscata. Olandezii au facut pulberea din cacao iar elvetienii au inventat noi retete”, arata specialistul.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Ce trebuie să știi despre bărbați, în funcție de zodie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri