Anna Lesko a pregătit rețeta gulașului moldovenesc.
Îndrăgita și cunoscută artistă Anna Lesko s-a gândit să împartă cu urmăritorii săi de pe rețelele de socializare preparate delicioase de peste hotare, iar atunci când nu este pe scenă, se află în bucătărie, cu iubitorii de mâncare, unde prepară bucate moldovenești, la care explică pas cu pas care sunt ingredientele de care are nevoie și cum ajunge să realizeze mâncărurile delicioase. De această dată artista a venit cu rețeta unui gulaș moldovenesc, specific zonei din care provine, iar pentru acest preparat nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și poate fi gătit ușor de oricine.
Care sunt ingredientele pentru gulașul moldovenesc
Rețeta:
- 1,5 kg carne de porc
- 10 cepe mari
- 10 morcovi mari
- 200 gr smântână 35%
- Foi de dafin
- Suc de roșii
- Sare
- Piper
„M-am gândit să vă propun să facem un gulaș. Un gulaș așa cum se face în zona de unde provin eu, un gulaș moldovenesc. Pentru acest gulaș avem nevoie de următoarele ingrediente: ceapă, morcovi, suc de roșii, smântână foarte grasă, 35%, avem nevoie de carne, de această dată am ales carnea de porc, iar ca garnitură am ales grecka, care este un fel de hrișcă aici, în România.”,
Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro
Cum prepară Anna Lesko gulașul moldovenesc
Artista a început prin a pune carnea, tăiată fâșii, la fiert, iar într-o altă tigaie a pus la călit morcovii și cepele, de asemenea, toate tăiate fâșii. După ce s-au călit până au devenit sticloase, artista le pune peste carnea care se află deja pe foc și amestecă foarte bine până totul se omogenizează.
Peste acestea adaugă suc de roșii de casă și amestecă din nou. După ce a mai dat un clopot, se adaugă smântâna, iar când totul este gata, iar carnea a dat în clocot împreună cu legumele și condimentele adăugate de artistă, se scoate totul pe o farfurie, iar drept garnitură se adaugă hrișcă. Pentru ca totul să fie în stil tradițional, Anna Lesko a adăugat și o ceapă verde lângă. Este o rețetă foarte ușor de pregătit, care poate fi gătită cu doar câteva ingrediente.