Greseli pe care le faci atunci cand prepari un piure de cartofi!

Greseli pe care le faci atunci cand prepari un piure de cartofi!

Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa.

 

Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri, scrie foodstory.ro.
1. Nu speli cartofii inainte
Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.
2. Nu sarezi apa
Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.
3. Fierbi gresit cartofii
Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior.
Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.
4. Folosesti unt topit
Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.
5. Folosesti lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii. Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri, scrie foodstory.ro.

1. Nu speli cartofii inainte

Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.



2. Nu sarezi apa

Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.

3. Fierbi gresit cartofii

Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior. Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.

4. Folosesti unt topit

Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.

5. Folosesti lapte rece din frigider

Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii. Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante