Gospodinele trebuie să pună neapărat asta pe masă, de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025! Astfel, casa va avea parte de bunăstare!

Astfel, casa va avea parte de bunăstare!

De ultima sărbătoare cu cruce roșie din luna august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, gospodinele trebuie să pună pe masă un aliment care se poate face și în casă.

Află din rândurile următoare, ce trebuie să pună gospodinele pe masă de Tăierea capului Sfanțului Ioan Botezătorul, dar și care este o rețetă simplă și ușoară de pâine de casă pe care o poți prepara pe 29 august.

Gospodinele trebuie să pună neapărat asta pe masă, pe 29 august

Conform obiceiurilor populare transmise mai ales de femei, în ziua de 29 august gospodinele împart pachete de pomană celor sărmani, pentru sufletele celor plecați dintre noi. Se spune că respectarea acestei tradiții aduce liniște, spor și bunăstare în casă, de la 29 august până la sfârșitul anului.

Aceste pachete se duc înainte la biserică, unde sunt sfințite, iar apoi oferite cu drag, iar in aceste pachete se includ, în mod tradițional, următoarele alimente:

  • mere, pere, castraveți, dar și struguri- alimente delicioase și de sezon
  • preparate calde de casă calde- sarmale, tocănițe, mâncăruri simple
  • pâine caldă de casă, făcută cu mult drag- dacă nu se poate, e bine și pâinea cumpărată din comerț, important este intenția de a oferi

Citește și: Ce se împarte, de obicei, în sfânta zi a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul? Nu uita de pâinea caldă!

Astfel, casa va avea parte de bunăstare! [Sursa foto: freepik]

Citește și: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025. 10 superstiții de care femeile trebuie neapărat să țină cont

Astfel, conform tradiției și obiceiurilor acestei zilei cu cruce roșie, femeile sunt cele care obișnuiesc să împartă, pentru cei trecuți în neființă, diverse pachete, ducându-se la biserică, pentru a sfinți, în special, de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, mere, pere, castraveți, dar și struguri, acestea nu ar

trebui să uite nici de faptul că mai pot adăuga la celelalte bucate preparate în casă, printre care se află și... o pâine caldă. Prin urmare, puteți utiliza și rețeta de pâine de casă de mai jos, din care vor rezulta două, așa că pe una o puteți consuma în familie și savura în casă, alături de cei dragi, iar pe cealaltă să o oferiți ca împărțanie.

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Astfel, casa va avea parte de bunăstare! [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 600 ml apă călduță
  • 2 lingurițe sare
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 linguri ulei de măsline (opțional)

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, dacă în rețetă se folosește drojdie proaspătă, aceasta trebuie să fie dizolvată în 100 de mililitri de apă călduță cu zahărul, pe care o lăsați deoparte timp de 10-15 minute, până în momentul în care se formează spumă. În schimb, dacă se folosește drojdie uscată, pe aceasta trebuie să o amestecați direct cu făina și zahărul.
  2. Așadar, următorul pas este ca într-un bol mare, să puneți făina și sarea, apoi să adaugați drojdia activată sau cea uscată, în funcție de alegerea făcută, dar și restul de apă caldă și uleiul de măsline, în cazul în care este folosit. Aluatul se frământă pentru aproximativ 10 minute, până devine neted și elastic. În cazul în care este mult prea lipicios aluatul, trebuie să se mai adauge puțină făină, însă nu prea multă ca să nu devină prea dens. Ulterior, bolul cu aluatul se acoperă cu un prosop curat și se lasă într-un loc cald timp de 1-2 ore, până când observați că se dublează.
  3. După acest interval de timp în care aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină, apoi se împarte în două părți egale, pentru a forma două pâini. Separat, acestea se vor așeza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în prealabil. Lasă pâinile acolo, să mai crească timp de aproximativ 30-45 de minute, acoperite cu un prosop curat.
  4. În acest timp, cuptorul trebuie preîncălzit cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius. Înainte de a introduce tava în cuptor, cu un cuțit ascuțit, crestează superficial pâinile, pentru a forma un model. Pâinile se coc timp de aproximativ 25-30 de minute, până sunt aurii și.
  5. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, ulterior și pâinile pe un grătar și se taie, după ce sunt mai răcite. 

Astfel, casa va avea parte de bunăstare! [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2025. 10 superstiții de care femeile trebuie neapărat să țină cont

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toată familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul