Glicemia marita nu duce doar la aparitia diabetului! Poate avea si alte efecte negative asupra corpului!


Afla de ce este important sa-ti verifici nivelul glicemiei in mod constant. Acest obicei iti poate salva viata.

In urma unei cercetari realizata in cadrul Universitatii Nationale din Australia, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca un nivel mare al glicemiei, chiar daca se afla in limitele admise (60-105 mg/dl), poate avea efecte negative asupra organismului.

Specialistii sustin ca persoanele care au glicemia intre 90-105 mg/dl sau mai mult de atat au un risc crescut de a suferi de afectiuni cerebrale, intrucat glucoza marita reduce cantitatea de substante nutritive care ajunge la sange, din cauza ca duce la deteriorarea vaselor de sange.

Alte cercetari arata ca nivelul mare al glucozei creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, intrucat duce la inflamarea vaselor de sange si la scaderea fluxului sangvin catre inima.

Un studiu israelian realizat in 2012 a aratat ca persoanele care aveau glicemia intre 90-105 mg/dl aveau un risc cu 40% mai mare de a suferi de boli cardiace, spre deosebire de cei care avea nivelul glucozei mai mic de 80 mg/dl.

Un alt studiu in cadrul caruia au fost monitorizate femei pe o perioada de 13 ani arata ca acelea care aveau niveluri mari ale glucozei aveau un risc cu 52% mai mare de a suferi de cancer mamar, in comparatie cu femeile care isi mentineau nivelul glicemiei la 80 mg/dl.

Explicatia ar fi aceea ca insulina pe care o secreta organismul pentru a face fata cantitatii mari de glucoza, poate favoriza cresterea si inmultirea celulelor canceroase.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

BEST OF // Fanii “Bravo, ai stil! Celebrities” vor putea revedea cele mai intense si reprezentative momente ale show-ului preferat, din 22 iulie, la Kanal D!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri