Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață? „Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic! Are foarte mult zahăr, e bombă calorică!”

Gina Bradea, sfaturi în bucătărie! Care este diferența dintre gem și dulceață? „Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic! Are foarte mult zahăr, e bombă calorică!”

Gina Bradea a oferit sfaturi utile pentru prepararea conservelor.

Cunoscutul vloger culinar, Gina Bradea, este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețete și sfaturi utile în bucătărie. De data aceasta, bucătăreasa a vorbit despre diferența dintre gem și dulceață, amintind despre cantitatea potrivită de zahăr pentru fiecare dintre aceste două preparate.

Cât zahăr se pune la gem și la dulceață?

Citește și: Sos de roșii Pomarola, rețeta dezvăluită de Gina Bradea pe Tik-Tok! „Un sos de roșii delicios pentru tocănițe, pentru paste, pentru friptură cu sos.”

Citește și: Gina Bradea, rețetă rapidă de prăjitură cu fructe: „Fără cântar, fără mixer, totul făcut la mână. O prăjitură ieftină și spornică, se face cu orice fel de fructe de sezon.”

Gina Bradea a ținut să precizeze că principala diferență dintre aceste două preparare constă în cantitatea de zahăr pe care o folosim.  

„Care este diferența dintre gem și dulceață? La gem se pune zahăr puțin sau îndulcitor, în funcție de cum dorim. La un kilogram de fructe se pot pune între 100 și 600 de grame de zahăr, în funcție de cât de dulce vrem să fie gemul sau cât de acre sunt fructele. La dulceață e altă poveste. Dulceața se face cu foarte mult zahăr, adică un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe.

Nu există dulceață cu zahăr mai puțin, nu există dulceață făcută cu îndulcitor. Dulceața are siropul acela gros, ca mierea, iar fructele rămân tari, întregi, perfect confiate. Pur și simplu trântești fructul de pământ și rămâne întreg. Aia e dulceață. Niciun îndulcitor nu va obține siropul acela gros pe care îl dă zahărul. Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică, e moartea albă .”, a explicat bucătăreasa.

Gina Bradea nu recomandă conservanții

Gina Bradea [Sursa foto: Facebook]

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Vlogerul culinar a vorbit și despre conservanți, recomandându-ne să nu îi folosim, fiind substanțe periculoase. În schimb, Gina Bradea ne sfătuiește să sterilizăm bine borcanele, înainte și după ce punem conținutul.  

Nu punem conservant la compot, la dulceață, la gem. Pur și simplu sterilizăm borcanele. Borcanele să fie perfect curate și sterilizate, și înainte de a pune în ele conținutul, și după. Cele mai simple și elementare reguli de bun simț ale conservelor. ”, a mai spus Gina Bradea.  



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune. Adaugă un desert spectaculos la masă!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Care sunt imperfecțiunile pe care chiar Gabriela Cristea le-a evidențiat la propria persoană? Fosta prezentatoare TV a spus lucrurilor pe nume! "51 și nu mă plâng!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!