Ghiveci calugaresc, un preparat delicios in post


Ghiveci calugaresc, un preparat delicios in post

Potrivit pentru Postul Pastelui, acest preparat contine o varietate de legume, ceea ce il transforma intr-o mancare atat gustoasa cat si nutritiva.

Iata cum se prepara ghiveciul calugaresc:

Ingrediente


3 cartofi de marime potrivita
2 mor­covi
2 ardei grasi
1 dovlecel
o jumatate de conopida
o jumatate varza
o mana de fasole verde
o telina
2 cepe
4 rosii potrivite
o lingurita de pasta de tomate sau 2 linguri de bulion
2 linguri de patrunjel verde tocat
2 linguri de ulei
sare dupa gust.



Mod de preparare

Legumele se spala, se curata de coaja (cartofii, telina, morcovii, dovlecelul) si se taie in cuburi mici. Varza se taie fideluta, conopida se rupe in buchetele, iar fasolea verde se taie in bucati de 2-3 cm. Cepele se curata si se calesc in ulei, se adauga legumele si ardeii taiati bucatele, se pune sare si se stinge cu apa si bulion sau pasta de tomate.


Rosiile, taiate cuburi, se pun deasupra, impreuna cu jumatate din verdeata tocata. Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa o ora. Cand este aproape gata, se presara patrunjel verde si pasta de tomate.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este RALUKA. Ce nume are artista în buletin

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cine este THEO ROSE. Ce nume are artista în buletin

CITEȘTE: Cine este CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, dată nașterii, studii, vârstă, divorț, iubită

DESCOPERĂ: Ce se întâmplă dacă pui balsam în vopseaua de păr

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Cadouri de SECRET SANTA sub 50 de lei. 5 idei care să te inspire

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri