Imaginea afișată în fața publicului larg contează mai mult pentru unii artiști de la noi din țară, printre care se pare că se află și Gheorghe Turda.
Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști de muzică populară, de la noi din țară, a dezvăluit recent faptul că are propria trusă de machiaj, dar și cum reușește să se mențină în formă, la vârsta de 77 de ani.
De ce obișnuiește Gheorghe Turda să folosească produse de machiaj
Recent, acesta a acordat un interviu în care a vorbit despre mai multe aspecte care au legătură cu viața sa profesională, însă și personală.
"Înainte de concertele mai mari sau de filmările pentru televiziuni, mă machiez un pic.
Poate e mult spus machiaj, mai degrabă acopăr micile imperfecțiuni de la nivelul feței. La Conservatorul din Cluj, unde am studiat canto, am învățat, timp de doi ani, și arta machiajului cu marii artiști de la Operă. Ne învățau cum să ne machiem pentru scenă, este unul anume, specific profesiei. Prin urmare, mă pot machia acum și singur și mă pricep cu mult mai bine decât fătucile alea începătoare de prin televiziuni.
Am în trusă neapărat un creion dermatograf, cu ajutorul căruia îmi aranjez un pic sprâncenele, pentru că sunt prea blonde. Am și fond de ten, pudră, ca să nu strălucească fața, dar și niște bureței pentru machiaj. Ruj nu am, nu folosesc. Poate, cel mult, un balsam hidratant, dacă am buzele prea uscate.
Totodată, interpretul a punctat și care sunt alimentele pe care le consumă cel mai des, pentru un stil de viață sănătos și de lungă durată, dar și care sunt cele pe care le evită cu orice preț, fie că este vorba de mezeluri,
alcool și nu numai."Duc un stil de viață sănătos, mănânc multe legume și fructe, iar fiicele îmi gătesc, așa că am și mâncare caldă, o ciorbiță, o tocăniță. Evit însă dulciurile, zahărul l-am exclus deja de mult, din alimentație, face ravagii în organism.
La această vârstă, recomand și multă mișcare în aer liber, plimbări lungi, prin parc. Eu mănânc foarte bine la micul-dejun, pentru a avea energie pentru aproape toată ziua. Nu săriți peste această primă masă a zilei, care vă revigorează.
Nu fumez, nu consum alcool, poate, cel mult de sărbători, câte un păhărel, când ciocnesc cu membrii familiei. Nu prea cumpăr din comerț carne și mezeluri, mai îmi trimite sora mea din Maramureș bunătăți, cârnați, jumări și carne, când taie porcul, iar când sunt plecat în turnee, prin țară, caut localuri curate, unde să mănânc o ciorbă, dar și o fripturică.”, a mai declarat acesta.