Deseori auzim ideea ca trebuie sa fim fericiti si sa gandim pozitiv
In articol:
Gândirea pozitivă versus gândirea realistă. Deseori auzim ideea ca trebuie sa fim fericiti si sa gandim pozitiv. Deseori auzimsfaturi si pareri de genul „daca gandesti pozitiv, lucrurile se vor intampla fix asa cum vrei tu”, „nu mai fi asa ingrijorata, gandeste pozitiv” sau „totul va fi bine”.
Gândirea pozitivă versus gândirea realistă
Gandeste pozitiv, dar nu te imbata cu apa
Mesajul pe care noi trebuie sa il deprindem este ca gandirea pozitiva nu este intotdeauna benefica si nu este acelasi lucru cu gandirea realista, sanatoasa. Pentru ca o gandire pozitiva sa fie sanatoasa, aceasta trebuie acompaniata de fapte care sa sustina obiectivul propus. In plus, gandind realist, vei intelege faptul ca indiferent de cat de pregatita esti pentru o situatie, este posibil sa nu iasa chiar asa cum ti-ai fi dorit tu si nu este o tragedie.
Anxietatea resimtita ca urmare a unui esec o vei vedea ca pe ceva normal si vei face tot ce tine de tine sa te descurci mai bine la urmatoarea incercare. Cu o gandire realista, poti sa analizezi la rece ce ai putea face diferit data viitoare si, in acelasi timp, sa accepti ca exista factori asupra carora nu ai controlul.Citeste si: Cum sa incepi un nou capitol de succes in viata: 3 idei utile
Citeste si: Gândirea pozitivă şi sănătatea: efecte în viaţa de zi cu zi
Fii pozitiva, in limita posibilitatilor tale
Gandirea pozitiva per ansamblu iti ajuta psihicul foarte mult si te face sa treci mai usor prin viata prin diverse situatii.