Fructe și legume care îngrașă. La ce trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

fructe si legume care ingrasa

Fructe și legume care îngrașă

Află din rândurile următoare la ce fructe și legume trebuie să renunți dacă vrei să slăbești.

Fructele și legumele sunt excelente pentru organism și nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui. Chiar dacă sunt ideale pentru sănătate, acestea nu trebuie consumate în exces, deoarece pot fi inamicul unei diete. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt fructele și legumele ce îngrașă cel mai tare, dar și care sunt cele prietenoase cu silueta!

Top 5 fructe și legume care sunt sănătoase, dar îngrașă tare

Este important de știut că pentru a menține o siluetă suplă sau a scăpa de kilograme în plus, este bine să evităm anumite fructe și legume sau se le consumăm în cantități foarte mici. Iată care sunt acestea:

Bananele

Citește și: 4 idei de cină la cuptor. Ce poți să gătești seara, cu efort minim

alimente care ingrasa
Alimente care îngrașă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 12 obiceiuri pe care le practică femeile care arată mereu bine

Deși sunt o sursă excelentă de potasiu, bananele sunt printre cele mai calorice fructe. Este esențial să nu mâncăm zilnic banane și dacă totuși alegem să o facem, să consumăm o singură banană dimineața. Spre exemplu, 100 de grame de banană conțin 88,7 kcal, în timp ce 100 de grame de măr conțin 52,1 kcal.

Cocos

Deși este extrem de gustos și adăugat în multe deserturi și chiar și produse de cosmetică, nutriționiștii recomandă să evităm cocosul dacă ne dorim să slăbim. Cu toate acestea, în cazul în care chiar ne dorim să ne bucurăm de gustul minunat, putem adăuga câțiva fulgi de cocos deshidratat în iaurtul de dimineață sau în ovăz.

Struguri

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Indiferent de sortimentul lor, strugurii trebuie consunmați cu moderație, fiindcă pot deveni inamicii unei diete. Câteva boabe de struguri nu te vor afecta, însă ai grijă să nu consumi mai mult de un ciorchine micuț, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

De asemenea, este exclus să mănânci struguri seara.

Cartoful alb

fructe si legume
Fructe și legume calorice[Sursa foto: freepik]

Cartoful este leguma care îngrașă cel mai mult și care este cea mai sățioasă. Deși cu toții ne bucurăm de gustul excepțional al cartofilor, putem alege să facem câteva schimbări, pentru a nu îi elimina complet din dietă. Încearcă să gătești cartofii la cuptor sau să îi inlocuiești cu cei dulci, care sunt mai puțin calorici.

Fasolea

fructe si legume care nu ingrasa
Fructe și legume care nu îngrașă[Sursa foto: freepik]

Fasolea este excelentă pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post, deoarece este o legumă sățioasă. Cu toate acestea, fasolea nu este prietenoasă cu silueta și de aceea trebuie să fim atenți la modul în care o combinăm în alimentație. Este recomandat să adăugăm fasole din conservă în salte.

Fructe și legume care NU îngrașă

Chiar dacă există unele fructe și legume care îngrașă, în mod evident că există mult mai multe care sunt prietenoase cu silueta noastră.

Iată de ce legume și fructe te poți bucura, fără grija că vei acumula kilograme în plus:

Pepene roșu

Având mare parte apă, pepenele roșu este fructul ideal, dacă ne dorim să avem o siluetă de invidiat. Nu este mirare că vara este excelent de răcoros și gustos. Vestea bună este că te poți bucura de o cantitate însemnată de pepene roșu, fără să te îngrași.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro

Merele

Mărul este unul dintre cele mai sănătoase fructe. Acestea pot fi consumate simple, sau chiar combinate în salte sau diverse mic dejunuri. Merele nu au multe calorii și de aceea sunt introduse adesea în curele de slăbire.

Castravetele

La fel ca pepenele roșu, castravetele are o cantitate mare de apă. De aceea, poți consuma castrevete fără grija că te vei îngrășa.

Broccoli

În general, toate legumele verzi sunt excelente pentru sănătate și nu reprezintă o problemă în diete. Așadar, și broccoli-ul este o opțiune foarte bună atunci când îți dorești să mănânci o legumă bogată în nutrienți, dar care totuși să nu îți ofere probleme în lupta cu kilogramele în plus.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

8 beneficii ale uleiului de arahide, tipuri și efecte secundare

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies