Franjurile! Din cinematografie pe catwalk-urile marilor designeri!


De la haiduci, la cowboy, oamenii au fost intotdeauna fascinati de ideea romantica a unor rebeli ce cutreiera pustietatile in cautarea unor comori, pentru a face dreptate sau pentru a salva femei frumoase aflate la ananghie! Sezonul acesta admiratia pentru stilul western s-a tradus prin elemente vestimentare ce fac o puternica referinta la moda Vestului Salbatic, dar cu un twist contemporan.

De la John Wayne, la Paul Newman, Robert Redford, Peter Fonda, Clint Eastwood si multi altii, Hollywood-ul a dat nenumarate repere de stil care au ramas in istorie prin palariile Stetson, bandane, pantaloni si veste din piele intoarsa cu capse, tinte si franjuri.  Tocmai aceste elemente, inspirate de peliculele si actori legendari au fost readuse de catre casele de moda in atentia publicului printr-o reinterpretare sofisticata si contemporana, adaptata cerintelor femeilor independente si pasionate de moda.

Pentru colectia Just Cavalli (disponibila in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City), designerul Roberto Cavalli a utilizat in exces pielea si franjurile, combinandu-le insa cu elemente din arta renascentista, elemente asiatice inspirate din calatoriile in destinatii exotice  si stilul rock al anilor ’70! Prezente in zona accesoriilor, prin genti si botine, franjurile s-au regasit si in piese vestimentare din colectie, precum pantaloni din piele sau jachete.

Piesa forte a colectiei este o jacheta aurie pe care Chiarra Feragni (autoarea blog-ului The Blonde Salad) a purtat-o la Saptamana Modei de la Milano, fiind remarcata de toata presa internationala.

Intitulata “Renaissance-Rock”, colectia a fost pusa in valoare de un grup de artisti si de muzicieni, atent selectionat de insusi Roberto Cavalli care sa reprezinte “decadenta italiana si spiritul rebel” al colectiei reprezentat de jachete geometrice, blazer lejere, pantaloni slim, rochii si topuri asimetrice.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Jennifer Grey și Clark Gregg divorțează, după 19 ani de căsnicie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri