Formule de lapte praf pentru bebeluși


Formule de lapte praf pentru bebeluși

Majoritatea formulelor pentru bebeluși sunt fabricate din lapte de vacă care a fost modificat astfel încât să se potrivească nevoilor nutritive ale micuților. Dar nu este același lucru cu laptele de vacă.

De ce bebelușii au nevoie de o formulă de lapte praf, nu direct de lapte de vacă?

Toate formulele pentru bebeluși au adăugate vitamine, minerale și grăsimi de care bebelușii au nevoie, pe care nu le pot obține din laptele de vacă direct.

De asemenea, bebelușii nu pot digera laptele de vacă atât de complet sau de ușor ca pe laptele matern sau pe cel praf.

Nivelul de proteine din laptele de vacă este mult prea mare pentru bebeluși.

Din aceste motive, nu trebuie să dați lapte de vacă bebelușului dvs. ca băutură principală de lapte până când copilul nu va împlini 12 luni.

Bebelușii sub 12 luni nu trebuie să fie hrăniți sub nicio formă cu lapte normal de vacă,
fie el lapte condensat degresat, evaporat, pudră sau îndulcit, cu alternative de lactate, precum soia, orez, migdale sau lapte de nucă de cocos.

Dar se pot cumpăra acum ușor diversele tipuri de lapte praf online pentru cei mici.

Pentru majoritatea bebelușilor sănătoși ca hrană completă se recomandă formulele pe bază de lapte de vacă până la vârsta de 12 luni.

Dacă te gândești să-ți hrănești copilul cu altceva decât laptele matern sau formule pe bază de lapte de vacă, discută mai întâi cu medicul pediatru pentru a alege ce e mai potrivit pentru sugarul tău!

Ce formulă pentru copii este cea mai bună?

Cele mai multe formule de lapte pe bază de lapte de vacă au o calitate și o valoare nutritivă similare și sunt potrivite pentru majoritatea bebelușilor.

Un brand ar putea fi mai scump, dar asta nu înseamnă că este și potrivit pentru copilul tău. Iar utilizarea de către un spital a unei anumite formule pentru sugari nu înseamnă neapărat că marca este și cea mai bună.

Unele formule mai scumpe pentru bebeluși au ingrediente suplimentare speciale.

Puteți cumpăra formule de lapte în formă de pudră sau sub forma „gata de băut”. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Cel „gata de băut” este de obicei mai scump, deoarece este mai convenabil.

Formule speciale pentru bebeluși

Pentru bebelușii cu vârsta sub 12 luni, se recomandă formulele pe bază de lapte de vacă precum cele din soia, laptele de capră sau formula cu lactoză modificată.

Bebelușii care nu pot avea formule pe bază de lapte de vacă ar putea avea nevoie de o formulă specială. Formulele speciale pentru bebeluși trebuie utilizate numai sub supraveghere medicală.

Formula de lapte praf pentru bebeluși bazată pe soia

Unii bebeluși nu pot mânca produse pe bază de lactate din cauza alergiilor sau intoleranțelor. Sau s-ar putea să nu doriți să utilizați o formulă regulată pentru bebeluși din cauza convingerilor culturale, religioase ori de altă natură.

Formula pe bază de soia îi va oferi copilului tău toți nutrienții de care are nevoie. Dar dacă te gândești să treci la o formulă cu soia, vorbește întotdeauna mai întâi cu un medic sau dietetician pediatru.

Consumul unor niveluri ridicate de soia poate avea riscuri potențiale pentru bebeluși. De exemplu, compușii fitoestrogeni în formula de soia ar putea afecta sistemele neuro-endocrine și imunitatea în creștere a bebelușilor. Dar nu există nicio cercetare convingătoare care să spună ce efecte au asupra copiilor.

Formula de lapte praf de urmărire

Nu trebuie să treceți la o „formulă de urmărire” decât atunci când copilul împlinește șase luni. S-ar putea să vedeți reclame despre beneficiile formulelor de urmărire pentru bebeluși, dar acestea nu au aceleași calități ca formulele de început. Puteți utiliza formulele inițiale de la naștere până la 12 luni.

Sursa foto: Charmy.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Sfântul Nectarie 2021: Cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Sfântul Mina 2021: Cine a fost Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiți

Bianca Drăgușanu își mai dorește cel puțin un copil! Vedeta a făcut anunțul în direct

DESCOPERĂ: Cine a fost Sfântul Atanasie Todoran, cel care a fost tras pe roată la 104 ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este Alina Laufer. Biografie: data nașterii, căsătorie, divort, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri