Daca ai acasa un cuptor cu microunde, trebuie sa stii ca te expui unor riscuri uriase.
Medicul Lita Lee spune ca folosirea microundelor este extrem de nociva pentru organism.
Testele facute de ea arata ca in timpul incalzirii mai multor produse s-au format carcinogenii.Iata un sumar ar rezultatelor testului:
- in carnurile preparate la microunde suficient de mult pentru a fi consumate se formeaza d- Nitrosodienthanolamina, un cunoscut cancerigen
- unii dintre aminoacizii din laptele cu cereale incalzit la microunde s-au transformat in carcinogeni
- particule de glucozida si galactozida din fructele dezghetate la microunde s-au transformat in substante carcinogene
- expunerea foarte scurta a legumelor crude, gatite sau inghetate a cauzat transformarea alcaloizilor acestora in carcinogeni
- in plantele expuse la microunde, indeosebi radacinoase, s-au format radicali liberi carcinogeni si a scazut valoarea nutritiva a acestora.
- Cercetatorii rusi au descoperit si o accelerare a degradarii structurale, ceea ce a dus la o scadere a valorii mancarii intre 60 si 90% in toate produsele testate. Intre aceste modificari s-a observat si:
- scaderea cantitatii de vitamina B, C si E, minerale esentiale si lipotropice in toate produsele testate
- deteriorarea substantelor din plante, ca alcaloizii, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele
- degradarea nucleo-proteinelor din carnuri
Sursa: wowbiz.ro