Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine

Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine
Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" ne invata cum sa folosim cozonacul ramas de la Paste.

 

Costul estimativ pentru un tort de cozonac cu ciocolata si visine este de 30 de lei pentru 8 persoane, la care se adauga si costul cozonacului.
Ingrediente
Un cozonac
Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Coaja de la o lamaie, o portocala si esenta de rom
Pentru crema:
350 ml smantana dulce de frisca
250g ciocolata neagra
Pentru glazura:
250 g crema de branza
150 ml frisca lichida
200 g visine congelate fara samburi
Menta
Mod de preparare
Se tapeteaza o forma de tort cu felii subtiri de
cozonac (restul feliilor se pastreaza pentru celelalte straturi).
Siropul
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar cand a dat in fiert, se adauga coaja de lamaie, portocala si estenta de rom.
Se ia de pe foc si se toarna cu lingura peste blat.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata maruntita.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste blat.
Se acopera cu un alt strat de cozonac, se insiropeaza, se pune crema si tot asa pana cand se termina compozitia.
Glazura
Crema de branza se bate cu o spatula pana cand se inmoaie, se incorporeaza frisca batuta, avand grija sa se mentina o consistenta fina si omogena.
Se unge blatul de tort apoi se orneaza cu visine, menta si ciocolata rasa.

Costul estimativ pentru un tort de cozonac cu ciocolata si visine este de 30 de lei pentru 8 persoane, la care se adauga si costul cozonacului.

Ingrediente

Un cozonac 

Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Coaja de la o lamaie, o portocala si esenta de rom

Pentru crema:
350 ml smantana dulce de frisca
250g ciocolata neagra

Pentru glazura:
250 g crema de

branza
150 ml frisca lichida
200 g visine congelate fara samburi
Menta

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort cu felii subtiri de cozonac (restul feliilor se pastreaza pentru celelalte straturi).

Siropul


Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar cand a dat in fiert, se adauga coaja de lamaie, portocala si estenta de rom. 


Se ia de pe foc si se toarna cu lingura peste blat.

Crema

Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata maruntita. 

Se omogenizeaza bine si se toarna peste blat. Se acopera cu un alt strat de cozonac, se insiropeaza, se pune crema si tot asa pana cand se termina compozitia.

Glazura

Crema de branza se bate cu o spatula pana cand se inmoaie, se incorporeaza frisca batuta, avand grija sa se mentina o consistenta fina si omogena. Se unge blatul de tort apoi se orneaza cu visine, menta si ciocolata rasa.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies