Folosește ALBORAL 5kg - clor tablete 200g, 10 functii, Quimicamp Piscinas pentru pregătirea piscinei


Folosește ALBORAL 5kg - clor tablete 200g, 10 functii, Quimicamp Piscinas pentru pregătirea piscinei

Pentru persoanele care dețin o piscină, venirea anotimpului rece înseamnă pregătirea piscinei pentru acest anotimp.

Persoanele care sunt de părere că deținerea unei piscine oferă doar avantaje trebuie să înțeleagă că lucrurile nu stau deloc așa. La fel ca deținerea oricărui alt obiect, și deținerea unei piscine oferă atât avantaje cât și dezavantaje. Procesul de întreținere care trebuie implementat pentru a putea avea grijă de piscină este cel mai mare dezavantaj oferit de către deținerea unei piscine.

Dar, de dragul de a ne putea bucura de toate beneficiile oferite de către deținerea unei piscine acceptăm și acest dezavantaj.

Piscina trebuie să fie pregătită înaintea venirii frigului dar și în momentul în care vremea devine caldă pentru ca aceasta să poată fi utilizată în cele mai bune condiții.

Atât pregătirile necesare înaintea venirii iernii dar și cele înaintea venirii căldurii sunt foarte importante pentru a ne putea bucura de tot ceea ce înseamnă deținerea și utilizarea unei piscine. Pentru ca piscina să poată fi utilizată în condiții de maximă siguranță este foarte important ca aceste pregătiri să fie realizate așa cum trebuie și atunci când trebuie.

9 sfaturi de care trebuie să țină cont orice proprietar de piscină

La sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie trebuie ca fiecare proprietar de piscină să ia toate măsurile necesare pentru ca venirea iernii să nu afecteze piscina din nici un punct de vedere. Etapele care trebuie parcurse în acest sens sunt următoarele:
1.      Întreaga piscină trebuie să fie curățată.

Podeaua și pereții piscinei trebuie să fie curățați foarte bine pentru ca aceștia să nu aibă de suferit ca urmare a venirii înghețului. Procesul de curățare trebuie să fie realizat cu instrumente special create în acest sens.

2.      Apa din piscină trebuie să fie testată din punct de vedere chimic. Pentru ca, calitatea apei să nu pună în pericol starea de funcționare a echipamentelor utilizate pentru asigurarea bunei utilizări a piscinei este obligatoriu ca aceasta să fie testată înainte de venirea sezonului rece.

În cazul în care valorile obținute indică faptul că, calitatea apei nu este în parametri optimi din punct de vedere chimic trebuie intervenit pentru a putea rezolva această situație. Cele mai importante valori pe care trebuie să le înregistreze apa pentru a putea fi sigură din punct de vedere a impactului pe care îl are asupra echipamentelor piscinei sunt următoarele:

a.       Ph-ul apei trebuie să fie cuprins între 7.2 și 7.8

b.      Alcalinitatea apei trebuie să fie cuprinsă între 80 și 120 ppm

c.       Duritatea apei trebuie să fie situată între 300 și 700 ppm

d.      Acidul cianuric trebuie să fie între 0 și 30 ppm

e.       Clorul trebuie să fie între 0.5 și 1.5 mg/l, în cazul în care piscina este descoperită. În cazul piscinelor acoperite nivelul clorului trebuie să fie între 0.5 și 1 mg/l

3.      Aplicarea unui tratament bazat pe clor. ALBORAL 5kg- clor tablete 200g, 10 functii, Quimicamp Piscinas este un exemplu foarte bun în acest sens. scopul aplicării unui tratament cu clor este de a curăța instalațiile într-un mod corect și de a evita apariția algelor.

4.      Apa din piscină trebuie să fie redusă în mod constant. Pentru a evita situația neplăcută cauzată de deteriorarea unor echipamente aflate în cadrul piscinei trebuie ca apa din piscină să fie golită treptat. Apelarea la sfaturile unui specialist sunt esențiale pentru a putea stabili când este momentul golirii piscinei și cât de mult trebuie să dureze această etapă.

5.      Pompa de circulare și filtrele trebuie să fie foarte bine curățate înaintea venirea sezonului rece. În felul acesta se iau toate măsurile necesare pentru ca atât pompa cât și filtrele să poată fi utilizate în cele mai bune condiții atunci când va veni sezonul cald.

6.      Pentru a putea preveni deteriorarea instalației prin care trece apa care urmează să ajungă în piscină este necesară golirea completă a instalației. În felul acesta apa nu poate îngheța în instalație.

7.      Accesoriile de pe marginea piscinei care au rolul de a simplifica modul de utilizare a piscinei trebuie să fie puse la adăpost pentru a putea preveni deteriorarea acestora. Umiditatea excesivă din timpul iernii poate contribui la ruginirea unor accesorii. Așadar, pentru a putea evita o astfel de situație trebuie ca acestea să fie puse la adăpost.

8.      Pentru a putea preveni formarea gheții și deteriorarea unor suprafețe ca urmare a apariției acesteia trebuie să fie utilizate dispozitive menite să prevină apariția gheții.

9.      Pentru ca piscina să fie 100% protejată se recomandă acoperirea acesteia cu o prelată. În felul acesta se evită deteriorarea piscinei dar și accidentele neplăcute care ar putea apărea.

Acestea sunt doar o parte dintre sfaturile de care trebuie să țină cont un proprietar de piscină pentru a o putea pregăti pentru venirea sezonului rece. Este foarte important să fie luate niște măsuri pentru a putea preveni deteriorarea acesteia. Sezonul rece este un sezon dificil din toate punctele de vedere și poate afecta buna funcționare a piscinei.
În cazul în care nu dorești să te ocupi de tot ceea ce presupune protejarea piscinei în timpul sezonului rece sau nu știi ce trebuie făcut pentru a putea preveni deteriorarea acesteia poți apela la serviciile oferite de către specialiștii care lucrează în cadrul firmei piscineservice.ro. Experiența avută de către aceștia, numărul mare de clienți dar și calitatea produselor comercializate sunt cele mai importante motive pentru care această firmă este alegerea corectă în cazul în care dorești să te bucuri de piscină pentru o perioadă foarte lungă de timp.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri