Firma de exercitiu: azi virtual, maine real


Firma de exercitiu: azi virtual, maine real

Azi virtual, maine real. Asa s-ar putea rezuma “Firma de exercitiu”- o metoda interactiva de invatare care vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor.

Firma de exercitiu ofera elevilor sansa de a se familiariza cu activitatile specifice unei firme reale, intrucat simuleaza perfect operatiunile si procesele economice specifice mediului de afaceri. Cum functioneaza? Pentru primul nivel, activitatile economice ale firmei de exercitiu sunt simulate de catre un profesor, inclusiv prezentarea modului de interactiune cu clientii, cu fiscul, cu bancile sau furnizorii. In nivelul urmator, firma de exercitiu este inscrisa in Centrala  Retelei Firmelor de Exercitiu si poate stabili relatii de afaceri cu firmele de pe piata nationala a firmelor de exercitiu.

Mai mult, firma de exercitiu poate deschide si un cont bancar la banca firmelor de exercitiu pentru efectuarea  decontarilor. Pe langa operatiunile curente ale unei firme, se organizeaza si prezentari ale firmei de exercitiu. In sfarsit, in ultimul si cel mai avansat nivel, firma de exercitiu realizeaza contacte cu firme din strainatate, deruleaza  operatiuni in limbi straine, iar elevii pot fi inregistrati ca si colaboratori/ salariati.

Firma de exercitiu permite elevilor sa dezvolte competente si atitudini necesare unui intreprinzator dinamic: creativitate, gandire critica, rezolvarea de probleme, luarea de decizii, asumarea responsabilitatii, lucrul in echipa, initiativa, perseverenta, auto-organizare si auto-evaluare a resurselor individuale, flexibilitate.

Dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor va facilita tranzitia absolventilor de la scoala la viata activa, crescand gradului de insertie al acestora pe piata muncii. Mai mult, competentele obtinute in cadrul firmei de exercitiu vor reduce perioada de acomodare la primul loc de munca si vor contribui la cresterea numarului de initiative antreprenoriale ale tinerilor.

„FIRMA DE EXERCITIU – un prim pas in construirea propriei cariere!” este un Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Persoana de contact: Iuliana Postaru, Coordonator proiect – Asociatia Patronatul Tinerilor intreprinzatori din Romania, [email protected]


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Pe ce dată pică Sfântul Andrei 2021

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

70 MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2021. Trimite cele mai frumoase texte celor care îşi serbează ziua onomastică

70 Felicitări şi Urări de Sfântul ANDREI 2021. Cele mai frumoase texte pentru toţi cei ce serbează numele de Andrei şi Andreea

Emily Burghelea, momente dificile cu fetița ei, Amedea! Ce a pățit micuța: „Mă topesc când văd că suferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri