Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023
Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Se așteaptă ca salariile din sectorul privat să crească cu până la 20% în următoarele luni. Potrivit unui studiu recent realizat de o platformă de recrutare online, pe această listă se află sectoare precum cel bancar, telecomunicațiile, resursele umane și agricultura.

Anul trecut, aproape trei sferturi dintre companii au implementat creșteri salariale, dar anul acesta, șase din zece companii vor implementa creșteri salariale, ceea ce înseamnă că nu toate companiile vor implementa creșteri salariale.

Citește și: Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu

Potrivit Euronews, un sondaj realizat de o platformă de angajare a arătat că, în timp ce 25% dintre angajatori au anunțat o majorare de 5% sau mai puțin, peste o treime dintre ei plănuiesc o creștere de 5-10%.

De asemenea, unul din cinci angajatori dorește să crească veniturile cu până la 20%, iar aproximativ unul din zece angajatori caută să acopere creșterile de prețuri.

21% dintre patroni exclud majorările salariale

Inflația se situează în prezent la 15,5% și se așteaptă să scadă treptat până la 7% până la sfârșitul anului, potrivit proiecțiilor Băncii Naționale. Cu toate acestea, 21% dintre angajatori sunt îngrijorați de încetinirea creșterii economice și neagă faptul că angajează mai mulți oameni.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sondajul realizat de platforma de recrutare online a fost efectuat în luna februarie pe un eșantion de 130 de companii.

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023
Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023[Sursa foto: shutterstock]

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în României

Ana Călugaru a mărturisit că majoritatea angajatorilor nu actualizat salariile cu inflația și au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii.

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens.

Pare că și 2023 este în aceeași linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5%- 10%. Este o marjă procentuală aplicată și anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor. Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflația, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul”,
a
spus Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul unei platforme de angajare.

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023
Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Tichete sociale 2023. Femeile aflate în pragul sărăciei pot beneficia de prima tranșă de bani. Când vor primi tichete preșcolarii și elevii vulnerabili?

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Veste bună pentru mame! Cât vor valora voucherele pentru plata creșelor și a grădinițelor

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Șerban Copoț vorbește despre conflictul cu Laurențiu Duță: „S-au pierdut foarte multe trenuri. A fost și el implicat în toată afacerea asta.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante


Cookies