Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Se așteaptă ca salariile din sectorul privat să crească cu până la 20% în următoarele luni. Potrivit unui studiu recent realizat de o platformă de recrutare online, pe această listă se află sectoare precum cel bancar, telecomunicațiile, resursele umane și agricultura.

Anul trecut, aproape trei sferturi dintre companii au implementat creșteri salariale, dar anul acesta, șase din zece companii vor implementa creșteri salariale, ceea ce înseamnă că nu toate companiile vor implementa creșteri salariale.

Citește și: Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu

Potrivit Euronews, un sondaj realizat de o platformă de angajare a arătat că, în timp ce 25% dintre angajatori au anunțat o majorare de 5% sau mai puțin, peste o treime dintre ei plănuiesc o creștere de 5-10%.

De asemenea, unul din cinci angajatori dorește să crească veniturile cu până la 20%, iar aproximativ unul din zece angajatori caută să acopere creșterile de prețuri.

21% dintre patroni exclud majorările salariale

Inflația se situează în prezent la 15,5% și se așteaptă să scadă treptat până la 7% până la sfârșitul anului, potrivit proiecțiilor Băncii Naționale. Cu toate acestea, 21% dintre angajatori sunt îngrijorați de încetinirea creșterii economice și neagă faptul că angajează mai mulți oameni.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Sondajul realizat de platforma de recrutare online a fost efectuat în luna februarie pe un eșantion de 130 de companii.

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

[Sursa foto: shutterstock]

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în României

Ana Călugaru a mărturisit că majoritatea angajatorilor nu actualizat salariile cu inflația și au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii.

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens.

Pare că și 2023 este în aceeași linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5%- 10%. Este o marjă procentuală aplicată și anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor. Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflația, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul”, a
spus Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul unei platforme de angajare.

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

Femeile din România care primesc cu 20% mai mult la salariu, începând cu 2023

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Tichete sociale 2023. Femeile aflate în pragul sărăciei pot beneficia de prima tranșă de bani. Când vor primi tichete preșcolarii și elevii vulnerabili?

 Citește și:

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România! Cine va primi mai mulți bani

Veste bună pentru mame! Cât vor valora voucherele pentru plata creșelor și a grădinițelor

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies