Facebook si casnicia: ce probleme au utilizatorii retelei de socializare in relatia de cuplu?


Facebook si casnicia: ce probleme au utilizatorii retelei de socializare in relatia de cuplu?

Persoanele care folosesc retelele de socializare au sanse cu 32% mai mari de a se gandi sa-si paraseasca partenerul de viata, arata un nou studiu.

Investigand corelatia dintre utilizarea retelelor de socializare, problemele in casnicie si divort, cercetatorii de la Boston University au ajuns la concluzia ca Facebook, in mod special, este corelat cu existenta problemelor in cuplu si cu rata divorturilor.

Cercetatorii au comparat rata divorturilor in 43 de state americane, intre anii 2008 si 2010, constatand ca o crestere cu 20% a numarului utilizatorilor de Facebook intr-un stat putea fi corelata cu o crestere de 2,18% a ratei divorturilor, independent de alti factori, precum existenta/lipsa unui loc de munca, varsta, rasa.

Studiul a avut ca scop intelegerea felului in care noile tehnologii de comunicatii afecteaza comportamentul uman. Utilizarea retelelor de socializare este un predictor al ratei divorturilor, spun cercetatorii. Studiul a fost publicat online in Computers and Human Behavior.

Autorii studiului au mai examinat si un set de date colectate in 2011 de cercetatorii de la University of Texas, privind  1160 de persoane casatorite, cu varste intre 18-39 de ani, care au fost intrebate cat de fericite erau in casnicie.

Cei care nu utilizau retelele de socializare au declarat ca erau mai multumiti de casniciile lor (cu 11,4%, in medie), fata de cei care utilizau intens aceste site-uri.

In cazul acestora din urma, era cu 32% mai probabil ca ei sa se gandeasca sa isi paraseasca partenerii.

Studii anterioare aratasera ca Facebook si alte site-uri de socializare faciliteaza inselarea partenerului; autorii noului studiu cred mai degraba ca barbatii si femeile care au probleme in cuplu ar recurge in masura mai mare la retelele de socializare,  pentru sprijin emotional.

Sursa: www.descopera.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2021. Trimite MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, familie, colegi, profesori, șefi pe data de 21 mai 2021!

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Alex Oianu de la Puterea Dragostei, alături de noua iubită!

(111, 222, 333, 3+3) Dieta disociată / Topește 15 kilograme în 2 săptămâni

Cură de slăbire cu mămăliga. Slăbești 10 kilograme


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cine este IORDACHE BIANCA: dansatoarea care i-a furat inima lui Pepe. Pepe: “Aș da mai mult…”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri