Fa-ti iaurt vegan de casa din nuca de cocos si fructe de padure! Este simplu!


Este delicios, surprinzator de usor de facut si este un mod foarte bun de a introduce alimente fermentate in dieta ta.

 

Alimentele fermentate precum iaurtul lipsesc de regula din dieta moderna. Bacteriile bune din aceste alimente contribuie la sanatatea stomacului, imbunatatesc imunitatea si ajuta la reducerea inflamatiilor din organism. Acest iaurt in mod special este mai bogat in bacterii decat iaurtul din magazin, si fara adaos de zahar.
Iaurt Vegan de Casa din Nuca de Cocos si Fructe de Padure - 2 portii
Ingrediente
1 borcan de 450 ml cu capac ermetic (sau alt recipient inchis ermetic)
400 gr lapte de cocos facut in casa (nuca de cocos + apa in blender si apoi filtrata)
5 capsule probiotice
1 cana de capsuni proaspete
1 mana de nuci preferate (optional)
Preparare
In borcanul de 450 ml amestecati laptele de cocos cu un probiotic de calitate desfacand capsulele direc in laptele de cocos. Aruncati capsulele. Inchideti capacul ermetic si agitati.
Depozitati borcanul intr-un loc racoros, intunecat pe masa din bucatarie (departe de aragaz) timp de trei zile, agitand periodic. Dupa trei zile iaurtul este gata. Sau, daca preferati un iaurt mai gros, il puteti tine la frigider timp de pana la o saptamana. Iaurtul gros, tinut la frigider ar trebui amestecat inainte de a fi servit.
Cand este gata de consumat, adaugati capsunile taiate si cateva nuci sau, folositi-va imaginatia.
Sursa: viataverdeviu.ro

Alimentele fermentate precum iaurtul lipsesc de regula din dieta moderna. Bacteriile bune din aceste alimente contribuie la sanatatea stomacului, imbunatatesc imunitatea si ajuta la reducerea inflamatiilor din organism. Acest iaurt in mod special este mai bogat in bacterii decat iaurtul din magazin, si fara adaos de zahar.

Iaurt Vegan de Casa din Nuca de Cocos si Fructe de Padure - 2 portii

Ingrediente

1 borcan de 450 ml cu capac ermetic (sau alt recipient inchis ermetic)
400 gr lapte de cocos facut in casa (nuca de cocos + apa in blender si apoi filtrata)
5 capsule probiotice
1 cana de capsuni proaspete
1 mana de nuci preferate (optional)

Preparare

In borcanul de 450 ml amestecati laptele de cocos cu un probiotic de calitate desfacand capsulele direc in laptele de cocos. Aruncati capsulele. Inchideti capacul ermetic si agitati.

Depozitati borcanul intr-un loc racoros, intunecat pe masa din bucatarie (departe de aragaz) timp de trei zile, agitand periodic. Dupa trei zile iaurtul este gata. Sau, daca preferati un iaurt mai gros, il puteti tine la frigider timp de pana la o saptamana. Iaurtul gros, tinut la frigider ar trebui amestecat inainte de a fi servit.

Cand este gata de consumat, adaugati capsunile taiate si cateva nuci sau, folositi-va imaginatia.

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Sambata, de la ora 15:00, in “ROventura”.  Clisura Dunarii – frumusetea nepereche a fluviului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri