Fa-ti biscuiti cu banane si cocos! Sunt deliciosi si sunt de post!

Fa-ti biscuiti cu banane si cocos! Sunt deliciosi si sunt de post!

O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce.

 

Ingrediente
Banane 220 g sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul
Suc de lamaie- 2 linguri
Zahar 200 g
Ulei de floarea soarelui 125 ml
Faina alba calitate superioara 300 g
Praf de copt 10 g 1 plic
Sare 0.5 lingurite
Scortisoara 1 lingurite poate fi combinata cu ghimbir si cardamon- dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos 80 g am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata
Pasi de urmat
Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.
La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.
Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).
Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.
Va iese un aluat lipicios si gros.
Luati cate o jumate de lingura din el.
Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.
Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.
Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.
Sursa: LaLena.ro

Ingrediente

Banane 220 g sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul
Suc de lamaie- 2 linguri
Zahar 200 g
Ulei de floarea soarelui 125 ml
Faina alba calitate superioara 300 g
Praf de copt 10 g 1 plic
Sare 0.5 lingurite
Scortisoara 1 lingurite poate fi combinata cu ghimbir si cardamon- dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos 80 g am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata

Pasi de urmat

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.

La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.

Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).

Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.

Va iese un aluat lipicios si gros.

Luati cate o jumate de lingura din el.

Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.

Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.

Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.

Sursa: LaLena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul