Extracție dentară - 4 efecte dacă nu completezi dantura la timp


Extracție dentară - 4 efecte dacă nu completezi dantura la timp

Indiferent de motivul care a dus la o extracție dentară (carie avansată, accident, afecțiuni gingivale), este important să nu amâni vizita la un medic specialist pentru a completa dantura corespunzător.


In articol:

Multe persoane tind să neglijeze acest lucru fie pentru că nu au timp suficient, fie din teamă sau pentru că nu au un buget alocat următoarei proceduri. 

Ca să iei cea mai bună decizie pentru tine, ia în calcul că există anumite efecte neplăcute cu care te poți confrunta dacă amâni mult timp completarea danturii. 

1. Dinții învecinați se pot înclina

Atunci când un spațiu dentar rămâne gol mult timp, dinții învecinați se pot înclina. Dantura își va modifica poziția treptat, iar acest lucru va complica procedura mai târziu, când vei dori să apelezi la un implant dentar.

Deși există soluții moderne la care doctorii stomatologi pot apela pentru a repara problema, ia în considerare că vor crește și costurile și că vei fi nevoit să faci mai multe vizite la cabinet.

2. Resorbție osoasă 

Dacă nu este antrenat de o rădăcină care să pună presiune pe el, osul se retrage, spun specialiștii de la clinica stomatologică Hello Clinic din Buzău

 Acesta se va diminua atât în înălțime, cât și în grosime. Dacă vei dori mai târziu să pui implant dentar, va fi necesară o adiție osoasă, o intervenție chirurgicală prin care se mărește volumul osului din zona respectivă. 

3. Malocluzie dentară

Alte probleme cu care se confruntă persoanele care au făcut o extracție dentară sunt cele de ocluzie, adică de mușcătură.

Primele efecte vor fi constatate în timpul mestecării alimentelor și al vorbirii (probleme de pronunție). 

 O ocluzie corectă are loc atunci când dinții superiori se suprapun puțin peste cei inferiori. Pierderea unui dinte poate să dezechilibreze alinierea acestora. De aici se pot dezvolta și alte probleme odată cu trecerea timpului. Dacă mușcătura nu este corectă, se poate exercita o presiune asupra dinților, ceea ce poate duce la apariția fracturilor și a cariilor. 

4. Probleme la nivelul formei feței

În cazul în care se pierd mai mulți dinți dintr-o anumită zonă, atunci pot să apară și modificări la nivelul formei feței. Dacă este vorba despre cei din arcada de sus, obrajii se retrag, iar bărbia se strânge la pierderea celor de jos. Pielea își pierde fermitatea, iar ridurile apar cu ușurință. 

Inserarea unui implant dentar previne toate aceste efecte neplăcute. Mai mult de atât, te ajută să îți recapeți încrederea în sine și să te bucuri mai mult de viață. 


Abonează-te pe

Citește și:

RUNE: Horoscop 27 septembrie - 3 octombrie 2021. O zodie primeşte veşti bune!

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

Cristian Marinescu, declarații despre relația cu Maria: „Sunt oarecum bulversat...”

CITEȘTE: Cine este ALEXANDRU BREBENOIU noul concurent de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase cocarde pentru mire în anul 2021

CITEȘTE: Cine este ION ȘAULESCU, "băiatul rău" de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase verighete în anul 2021

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri