Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor
Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Doamnele au nevoie de o rutină de îngrijire completă, atât la nivelul tenului, cât și la nivelul pielii corpului. Din această rutină nu trebuie să lipsească exfolierea, pe lângă curățare și hidratare.

În cadrul unei emisiuni, specialistul în beauty, Cristina Bombeanu a explicat ce rol au produsele exfoliante în rutina noastră.

Ce este exfolierea

masca de exfoliere naturala
Cât de importantă este exfolierea[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce este Gua Sha și ce beneficii îți poate aduce dacă o foloseșt

În ultima perioadă, femeile au introdus în rutina de zi cu zi, cât mai multe etape pentru îngrijirea pielii. Toate ne dorim o piele hidratată, însă nu este suficient să folosim creme și uleiuri hidratante. Specialistul a explicat de ce avem nevoie de exfoliere, indiferent de tipul pielii noastre.

,,Este important să ne exfoliem pielea, mai ales dacă folosim autobronzat, pentru că te asiguri că nuanța va fi uniform autobronzantului. Pielea noastră nu va mai avea celule moarte. De ce avem nevoie de această exfoliere? Pentru că avem celule moarte la suprafața pielii și astfel, produsele de hidratare pe care le folosim nu își mai fac efectul și atunci ingredientele nu pătrund în pielea noastră. De aceea, este nevoie de o exfoliere.”

, a declarat Cristina Bombeanu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Aceste produse trebuie folosite în special iarna, atunci când pielea noastră devine mai uscată. Cu toate că folosim creme hidratante, înainte de acest pas, exfolierea este esențială. Totuși, este esențial ca după fiecare procedură de exfoliere, este important să folosim o cremă hidratantă sau un ulei de corp.

Chiar și pentru ten, exfolierea are un rol extrem de important în menținerea sănătății pielii. Indiferent de tipul de ten, fie că vorbim de unul uscat, gras sau sensibil, acest proces este benefic.. Cu toate acestea, persoanele cu ten sensibil pot exfolia tenul mai rar decât cele cu ten uscat.

,,În plus, exfolierea ne ajută să avem și o piele mai fermă. În ziua de astăzi, avem diverse produse pe care le putem folosi și care au diverse ingrediente în formula lor, care ne conferă, pe lângă îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii,

și o fermitate.”
, a povestit specialistul.

Ce exfoliant alegem?

exfolierea tenului acasa
Exfolierea tenului[Sursa foto: Pexels.com]

Pe piață există o mulțime de sortimente de produse exfoliante. În funcție de tipul de piele, dar și de preferințe, doamnele pot alege atât exfolianți cu particule, cât și pe bază de ulei. Majoritatea produselor exfoliante sunt destinate utilizării la duș, după etapa de curățare. Este recomandat să folosim un astfel de produs de 3-4 ori pe săptămână.
Modul în care folosim exfoliantul este foarte important. De aceea, pielea trebuie masată circular, fără mișcări prea bruște. De asemenea, pentru o experiență completă, putem folosi accesorii care să ajute procesul de exfoliere să fie mai eficient, cum sunt mănușile sau bureții speciali destinați exfolierii.

,,Există exfoliere mecanică, cu particule de sare, de zahăr, de sâmburi de caise și mai există exfoliere enzimatică, care are acid din fructe, sau exfoliere combinată cu particule și acizi din fructe.

Produsele sunt diferite pentru față și pentru corp. Exfolierea se face prin mișcări circulare, masăm pielea pe braț, pe picioare, dar nu frecăm foarte mult pentru că atunci agresăm pielea și vom avea o piele roșie sau iritată. Exfolianții sunt într-o formula cremoasă, hidratantă, într-un ulei, tocmai ca să aibă grijă de pielea noastră.”, a precizat specialistul în beauty.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Cât de importantă este exfolierea

produse pentru exfolierea tenului
Care sunt produsele pentru exfolierea pielii[Sursa foto: Pexels.com]

Trucul exfoliantului înlocuit cu zaț de cafea era extrem de popular în urmă cu câțiva ani. Totuși, specialiștii precizează faptul că aceste ingrediente sunt mult prea dure pentru piele și este recomandat să folosim produse exfoliante special destinate îngrijirii pielii. Acest pas al îngrijirii poate ajuta la combaterea celulitei, problemă cu care se confruntă o mulțime de femei.

,,Dacă avem celulită, există exfolianți care au și un extract de cafeină și atunci putem aplica pe zonele cu probleme și în timp o să vedem că se diminuează stratul de celulită.”, a spus experta în beauty.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies