Exercitii pentru abdomen si talie! Uite ce sa faci ca sa te pastrezi in forma de sarbatori!


Exercitii pentru abdomen si talie! Uite ce sa faci ca sa te pastrezi in forma de sarbatori!

Talia este marcata de muschii oblici abdominali. Ca sa o lucram eficient trebuie sa avem un spate puternic.

 

Cori Gramescu iti recomanda pe site-ul exercitii pentru abdomen si talie, numai bune pentru realizat in perioada sarbatorilor de iarna.
"Side Plank este primul exercitiu cu care puteti incepe, este foarte util pentru ca lucreaza si muschii spatelui, picioarele si talia si abdomenul, cu conditia sa fie facut corect. Asezati-va pe laterala, cu picioarele intinse si talpile pozitionate exact una peste cealalta, trunchiul sprijinit pe antebrat si mana de deasupra in talie. Incordati (in ordinea asta) picioarele, fundul, talia,abdomenul, spatele si umarul si ridicati soldul de la saltea in asa fel incat sa formati o linie dreapta de la calcaie la umar. Tineti privirea sus si gatul drept, respirati normal si mentineti pozitia 10-40 de secunde. Reptati de 4-5 ori pentru fiecare parte si puteti adauga si ridicari scurte cu revenire usoara si controlata la sol. Pentru incepatori recomand urmatoarea modificare: Trageti salteaua langa perete, asezati-va cu spatele la perete si sprijiniti antebratul pe saltea in asa fel incat cotul sa fie exact sub umar si antebratul perpendicular pe trunchi.
Umarul, fundul si calcaiele trebuie sa atinga usor peretele, fara sa va lasati greutatea pe perete. Mana de deasupra este intinsa de-a lungul trunchiului.
Obliques – este exercitiul din imagine, este usor de facut daca se lucreaza cu atentie. Piciorul de pe podea trebuie sa fie indoit la 90 de grade si sa fie incordat bine. Mana de pe sol trebuie intinsa sub cap cu sprijin pe degete, ridicati cotul, umarul si trunchiul de la sol si respirati normal.
Piciorul de deasupra trebuie bine intins si executa o miscare scurta si controlata pe verticala. Obiectivul pe durata acestui exercitiu trebuie sa fie mentinerea aliniamentului si controlarea miscarii piciorului. Executati cam 40 de repetari pentru fiecare picior in parte si o sa simtiti din plin talia si zona de deasupra soldurilor cum lucreaza.
In afara exercitiilor specifice pentru abdomen si talie este important sa adaugati macar o data pe saptamana un program de crestere a rezistentei musculare pentru tot corpul si macar o data pe saptamana sa faceti un antrenament aerobic – fie ca mergeti la o ora de Step,
Rebound, KickBox sau alergati 5 km. Impreuna cu o alimentatie naturala va va ajuta sa va modelati corect si echilibrat intregul corp.", scrie Cori pe blog.

Cori Gramescu iti recomanda pe site-ul sau exercitii pentru abdomen si talie, numai bune pentru realizat in perioada sarbatorilor de iarna.

"Side Plank este primul exercitiu cu care puteti incepe, este foarte util pentru ca lucreaza si muschii spatelui, picioarele si talia si abdomenul, cu conditia sa fie facut corect. Asezati-va pe laterala, cu picioarele intinse si talpile pozitionate exact una peste cealalta, trunchiul sprijinit pe antebrat si mana de deasupra in talie. Incordati (in ordinea asta) picioarele, fundul, talia,abdomenul, spatele si umarul si ridicati soldul de la saltea in asa fel incat sa formati o linie dreapta de la calcaie la umar. Tineti privirea sus si gatul drept, respirati normal si mentineti pozitia 10-40 de secunde. Reptati de 4-5 ori pentru fiecare parte si puteti adauga si ridicari scurte cu revenire usoara si controlata la sol. Pentru incepatori recomand urmatoarea modificare: Trageti salteaua langa perete, asezati-va cu spatele la perete si sprijiniti antebratul pe saltea in asa fel incat cotul sa fie exact sub umar si antebratul perpendicular pe trunchi. Umarul, fundul si calcaiele trebuie sa atinga usor peretele, fara sa va lasati greutatea pe perete. Mana de deasupra este intinsa de-a lungul trunchiului.

Obliques – este exercitiul din imagine, este usor de facut daca se lucreaza cu atentie. Piciorul de pe podea trebuie sa fie indoit la 90 de grade si sa fie incordat bine. Mana de pe sol trebuie intinsa sub cap cu sprijin pe degete, ridicati cotul, umarul si trunchiul de la sol si respirati normal. Piciorul de deasupra trebuie bine intins si executa o miscare scurta si controlata pe verticala. Obiectivul pe durata acestui exercitiu trebuie sa fie mentinerea aliniamentului si controlarea miscarii piciorului. Executati cam 40 de repetari pentru fiecare picior in parte si o sa simtiti din plin talia si zona de deasupra soldurilor cum lucreaza.

In afara exercitiilor specifice pentru abdomen si talie este important sa adaugati macar o data pe saptamana un program de crestere a rezistentei musculare pentru tot corpul si macar o data pe saptamana sa faceti un antrenament aerobic – fie ca mergeti la o ora de Step, Rebound, KickBox sau alergati 5 km. Impreuna cu o alimentatie naturala va va ajuta sa va modelati corect si echilibrat intregul corp.", scrie Cori pe blog.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”. Cât valorează creditele acordate tinerelor familii

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Pe ce dată se serbează Rusaliile în 2022. Ce semnifică această sărbătoare

Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?

Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri