„Ești un laș și un trădător, un alt român”. Soprana Angela Gheorghiu, mesaj tranșant pentru dirijorul Cristian Măcelaru


Artista l-a criticat pe Cristian Măcelaru pentru că a ales să dirijeze, în faţa Turnului Eiffel, Rapsodia Română, de George Enescu.


In articol:

În urmă cu doar câteva zile, Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra Națională a Franței în cadrul marelui concert de Ziua Bastiliei, în fața Turnului Eiffel și a milioane de francezi. Rapsodia Română, de George Enescu, a răsunat sub bagheta sa pe data 15 iulie, la Paris, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: „Sunt cel mai fericit om din lume”. Vali Vijelie răspunde acuzațiilor legate de scandalul cu amanta

Cristian Măcelaru a dirijat în faţa Turnului Eiffel Rapsodia Română, de George Enescu

După marele eveniment, dirijorul a publicat un clip video pe contul său oficial de Facebook, iar la descriere a spus că a fost unul dintre cele mai speciale momente din viața sa.

„A dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi”, a scris Cristian Măcelaru la postare.

Printre comentariile de la postarea lui s-a aflat și cel lăsat de Angela Gheorghiu, care l-a numit pe compozitor laș, trădător și cu lacune mari în educație.

„Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun...un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect”, i-a transmis soprana.

Citeste si: Cine este Maria Constantin. „În principiu, anul 2023 ne va permite acest lux”

 Soprana Angela Gheorghiu, mesaj tranșant pentru dirijorul Cristian Măcelaru

Soprana Angela Gheorghiu, mesaj tranșant pentru dirijorul Cristian Măcelaru

[Sursa foto: wowbiz]

Cum a comentat pianista Ana Silvestru mesajul sopranei

La scurt timp după, comentariul lăsat de soprană a fost șters din secțiunea postării, însă o captură a ajuns și la pianista Ana Silvestru. Aceasta a ținut să își spună părerea despre ceea ce a afirmat soprana la adresa dirijorului Cristian Măcelaru, fiind de părere că una dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un om este aceea de a nu-și umili public un coleg sau prieten.

„Ofer şi eu niste umile sugestii divelor mondiale întru câştigarea tuturor concursurile posibile. Multe lucruri bune se învaţă în şcoală, dar un mic amănunt tot scapă: la concursul “cine e cea mai mondială divă din ţară” există şi proba de frumuseţe de dinăuntru (să-i zicem: concursul de frumuseţe sufletească). Bref: concursurile de frumuseţe sufletească au neajunsurile lor, dar anumite calităţi rămân indiscutabile: de exemplu, să fii în stare să te bucuri fără rezerve pentru ziua extraordinara a unui prieten/coleg/camarad. Altă calitate: să nu umileşti public un coleg/prieten/camarad care te-a felicitat sincer, pe persoană fizică sau virtuală, pe la 1500 toamna, pentru un concert reuşit”, a spus pianista.

Mai mult decât atât, aceasta spune că nu înțelege de unde a venit ura pentru George Enescu, dar preferă să lase „această dilemă în seama universităţilor numite în postare”.

„Mai înţelegem că a cânta Enescu te face “las, trădător, un alt român“. Să fie primit. În rest, textul sopranesc este divin şi coerent, într-o limbă română ca o comoară în adâncuri înfundată, şi nu putem decît să admirăm rezultatul apropierii sufleteşti de Marea Muzică, de artişti legendari, de culturi de peste mări, oceane şi ţări, de regii şi reginele Împărăţiilor din această lume sau din cea a spiritului. Nu-mi este clar de unde vine ura pentru Enescu, lăsăm această dilemă în seama universităţilor numite în postare, unde se predă că Enescu călătorea o lună pe vapor ca să cînte la un muzeu în America şi să înlocuiască urgent un dirijor indispus”, a scris Ana Silvestru pe contul personal de Facebook.

 Soprana Angela Gheorghiu, mesaj tranșant pentru dirijorul Cristian Măcelaru

Soprana Angela Gheorghiu, mesaj tranșant pentru dirijorul Cristian Măcelaru

[Sursa foto: wowbiz]


Abonează-te pe

Citește și:

Ioana Grama, mai fericită ca niciodată alături de noul iubit! Cum s-a afișat vloggerița după divorțul de Alex Tăgurean

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

„Mi-am dat seama că iubesc”. Corina Chiriac, dezvăluiri despre marea ei iubire! Cine este bărbatul de care s-a îndrăgostit iremediabil

“Nici eu nu am crezut că pot ține așa o cură.“ Cum au slăbit Irina Login și Daniela Condurache, în 7 zile

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri