Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului? Cum îl folosim

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului? Cum îl folosim
Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre uleiul vegetal!

Uleiurile vegetale au multe de oferit părului, deoarece sunt bogate în carbohidrați și nutrienți esențiali care oferă o mână de ajutor în repararea părului deteriorat. Multe produse cosmetice conțin uleiuri vegetale deoarece ajută la îmbunătățirea cuticulelor și a părului. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să reții despre uleiurile vegetale!

Balsam de păr eficient

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Uleiurile vegetale de floarea-soarelui și de cocos sunt un bun balsam de păr deoarece reușesc să pătrundă în firul de păr și să reducă rata de absorbție a apei, minimizând umflarea și deteriorarea

părului. De asemenea, uleiul vegetal reduce oboseala hidrică, mai exact umflare și uscare repetată, pentru a preveni deteriorarea părului.

Mai mult decât atât, uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamine și acizi grași esențiali, care hrănesc și întăresc părul, în timp ce uleiul de cocos oferă hidratare profundă și previne mătreața. Folosirea combinată a acestor uleiuri în balsamul de păr asigură un tratament eficient pentru revitalizarea și întreținerea sănătății părului. 

Citește și: 10 sfaturi pentru o piele strălucitoare prin îngrijirea corectă a corpului și nutriție sănătoasă

Previne mătreața

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Uleiul de cocos este un aliat împotriva Malassezia, un fung similar drojdiei care cauzează mătreața. Conform unor studii, persoanele care aplicau ulei de cocos pe scalp aveau o formă mai puțin severă de mătreață. Uleiul de cocos hidratează scalpul și previne uscăciunea excesivă, reducând riscul de descuamare a pielii și formarea mătreții.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Prin penetrarea în straturile pielii scalpului, uleiul de cocos îmbunătățește sănătatea generală a acestuia, ajutând la menținerea unui mediu sănătos și echilibrat, în care ciuperca care provoacă mătreața nu poate să prospere

Citește și: Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Ajută la creșterea părului

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

De asemenea, uleiul de măsline ajută la creșterea părului. Potrivit unor studii, oleuropeina, principalul constitut al frunzelor și fructelor de măsline, a stimulat creșterea părului la șoareci. Uleiul de măsline ajută la creșterea părului datorită compoziției sale bogate în nutrienți esențiali precum vitaminele E și K, acizii grași și antioxidanții.

Acesta acționează și ca un hidratant natural, menținând scalpul și părul hidratate și protejate împotriva uscăciunii și deteriorării.

De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, contribuind la menținerea unui mediu sănătos pe scalp, ceea ce poate stimula, în final, creșterea și sănătatea părului. Este recomandat să se folosească orice ulei vegetal presat la rece și virgin, precum uleiul de cocos, de jojoba, de avocado, de migdale dulci, de măsline, de ricin, de floarea soarelui, de semințe de struguri și de susan pentru măști.

Previne inflamația scalpului

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Uleiurile vegetale de măsline, de semințe de struguri, de floarea soarelui, de cocos, de susan și de jojoba conțin acizi grași esențiali care previn deteriorarea oxidativă, inflamația, deteriorarea cauzată de UV și degenerarea barierei pielii.

De asemenea, uleiul de migdale ajută la prevenirea mâncărimii și calmează pielea.

Astfel, folosirea regulată a uleiului vegetal în rutina de îngrijire a scalpului poate contribui la menținerea unei stări sănătoase a acestuia, reducând riscul de apariție a mâncărimii, roșeții și a altor probleme inflamatorii

Protejează părul de deteriorarea cauzată de căldură

Este uleiul vegetal bun pentru creșterea părului[Sursa foto: freepik]

Este recomandat să se folosească câteva picături de orice ulei vegetal ca protecție pentru păr. Uleiul vegetal acoperă firul de păr și îl protejează de deteriorarea cauzată de instrumentele de coafat cu căldură.

Mai mult decât atât, uleiurile vegetale adaugă strălucire și volum părului și îl protejează de deteriorarea cauzată de factorii de mediu. Uleiurile vegetale conțin nutrienți esențiali care sunt benefice pentru sănătatea generală și pentru sănătatea părului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

5 beneficii ale uleiului de ricin pentru față

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies