Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor! Care a fost anunțul făcut de Guvern


Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial! Ce sume de bani nu vor mai primi de acum românii?


In articol:

Este decizia momentului! Guvernul a anunțat că românii nu vor mai primi acești bani. Ordonanța de Urgență a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: Bani de la stat pentru femeile însărcinate! Ce trebuie să faci pentru a beneficia de aceste sume

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!

[Sursa foto: PixaBay]

S-a desființat oficial! Românii nu vor mai primi acești bani

Oficialii au anunțat, în urmă cu scurt timp, că loteria bonurilor fiscale, care constă în extragerea de numere în vederea acordării de premii în bani, a fost desființată. Până acum, sumele se ofereau persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, deținătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii la noi în țară.

Ca urmarea a publicării în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență 85/2022, loteria bonurilor fiscale a fost desființată. Actul normativ arată că aceasta nu mai reprezintă o metodă eficientă de combatere a evaziunii fiscale. De asemenea, un proiect de ordonanță aflat în dezbatere la Ministerul Finanțelor arată faptul că loteria bonurilor ar cheltui în mod nejustificat bani de la stat și, mai mult decât atât, nu își mai îndeplinește scopul pentru care a fost creată.

„Având în vedere faptul că, față de condițiile existente la data la care a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în prezent, operatorii economici din România sunt dotați cu aparate de marcat electronice fiscale, care au fost, în cea mai mare parte, conectate la sistemul informatic al ANAF și transmit zilnic informații privind încasările realizate de comercianți, ceea ce permite administrației fiscale să identifice situațiile de neconformare și, totodată, selectarea eficientă a contribuabililor în vederea efectuării de controale operative în scopul combaterii evaziunii fiscale, ținând cont că, prin raportare la noile realități și metode de control specifice digitalizării”, se arată

în documentul oficial.

Citeste si: Românii și-ar putea amâna plata ratelor la bănci! Anunțul făcut de Ministerul Finanțelor

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!

Este oficial! Românii nu vor mai primi acești bani pe viitor!

[Sursa foto: Freepik.com]

Loteria bonurilor fiscale a fost suspendată în perioada pandemiei

Proiectul de ordonanță a arătat, în dezbaterea de la Ministerul Finanțelor, că loteria bonurilor fiscale nu mai este, sub nicio formă, o metodă bună pentru a combate evaziunea fiscală.

„Loteria bonurilor fiscale nu mai reprezintă o metodă eficientă de combatere a evaziunii fiscale, ținând seama și de faptul că nepromovarea prezentului act normativ ar avea consecințe negative în sensul că ar conduce la cheltuirea nejustificată a resurselor bugetare necesare pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, tocmai într-o conjunctură economică și politică ce reclamă administrarea prudentă a resurselor bugetare”, se arata în OUG.


Abonează-te pe

Citește și:

Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Horoscopul săptămânal 27 iunie - 3 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie ajunge în pragul despărţirii!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La ce temperatură se bea vinul roșu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri