Este necesar sau nu balsamul de rufe în spălarea hainelor? Avantaje și dezavantaje


Este necesar sau nu balsamul de rufe în spălarea hainelor? Avantaje și dezavantaje


In articol:

În timp ce unele persoane nu concep spălatul hainelor, fără a adăuga și un balsam de rufe, altele, în schimb nu consideră, că acesta este necesar.

De cele mai multe ori, atunci când nu te folosești de un anumit produs este, pentru că nu știi cu exactitate ce beneficii îți poate aduce sau care este rolul său. Așadar, mai jos, vom explica ce este, de fapt un balsam de rufe și ce avantaje are. Evident, că vom discuta și despre dezavantajele acestuia, pentru că, orice lucru care îți aduce multe beneficii are și o parte mai puțin bună, despre care trebuie să știi.

Ce este balsamul de rufe?

Balsamul de rufe este un aditiv care are o interacțiune diferită cu hainele în timpul ciclului de spălare.

Deși, vei întâlni pe piață, detergenți care au inclus în compoziția lor, un balsam de rufe, de fapt, balsamul de rufe, are rolul său propriu și ar trebui utilizat separat de detergent.

Ingredientele conținute într-un balsam de rufe, fac ca țesăturile să fie mai moi, ceea ce, nu doar că le face plăcute la atingere, dar le și protejează de uzură, decolorare sau rupere, și estompează efectul electrostatic.

Chiar dacă există mai multe mărci de balsamuri de rufe, în compoziția lor de bază, toate conțin aceste ingrediente care le face să vină cu aceste beneficii, în timpul spălării.

Avantajele balsamului de rufe

Beneficiile de care te bucuri prin folosirea balsamului sunt multiple. Iată câteva dintre acestea.

Face țesătura mai moale

Așa cum un balsam de păr are același rol, la fel și cu balsamul de rufe.

Printre cele mai evidente beneficii, este chiar acesta, faptul că îți face haine mai mătăsoase la atingere și mult mai confortabile pentru piele.

Are efect electrostatic

În timpul procesului de uscare țesăturile se freacă unele de altele ceea ce poate face ca acesta să se electrizeze.

Balsamul de rufe, face ca acest lucru să nu se mai întâmple, datorită faptului că țesăturile sunt lubrifiate și devin mai moi.

În plus, hainele se calcă mult mai ușor, și nu se mai fac acele cute greu de călcat.

Protejează culorile

Acest lucru nu este un mit, ci chiar este un fapt real. De fapt Procter & Gamble au dovedit deja că acest lucru se întâmplă, în realitate, datorită faptului cu balsamul protejează fibrele acoperindu-le ceea ce face ca acestea să fie mai puțin predispuse la uzură.

Bineînțeles că aici, trebuie să ții cont și de temperatura de spălare.

Menține forma hainelor

Anumite haine sunt predispuse la micșorare în timpul spălării, tocmai datorită faptului că fibrele se usucă. Utilizând un balsam de rufe, nu vei mai întâmpina această problemă.

Conferă un miros plăcut

Cu toate, că și detergentul poate oferi acest beneficiu, parfumul conținut în balsamurile de rufe, durează mai mult și ai mai multe variante din care poți alege.

Dezavantajele balsamului de rufe

Așa cum am spus, la început, deși balsamul de rufe are atât de multe avantaje, are și câteva dezavantaje, la fel ca orice alt lucru, de altfel. Însă acesta sunt prea puține pentru a nu te bucura de beneficiile pe care ți le aduce un balsam.

Conține coloranți

Ca multe alte produse din comerț, balsamul de rufe conține anumiți coloranți care pot afecta pielea sensibilă.

Din acest punct de vedere, atunci când vrei să speli hainele bebelusului trebuie să te orientezi înspre produse speciale.

Parfum puternic

Pentru ca acel parfum să se elibereze treptat, balsamul de rufe poate conține anumiți compuși chimici care ar putea să ducă la probleme de respirație, în procesul de uscare al hainelor.

Dacă alegi să folosești un balsam cu un miros puternic, ar fi indicat să usuci hainele în aer liber.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum iți dai seama că te înşală!

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert

Cu ce se scot petele de vin roșu

Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului” Cătălin Botezatu suferă de pancreatita acută şi a ajuns la spital
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri