Emoționant! O fetiţă bolnavă din Ucraina, ajutată cu alimente speciale de o fetiţă cu acelaşi nume şi aceeaşi boală


Cum s-a schimbat destinul a două fetițe bolnave, una din Ucraina și una din România. Povestea celor doi a ajuns virală.


In articol:

Povestea unei fetițe bolnave din Ucraina a impresionat o lume întreagă. O coincidenţă stranie a făcut ca familiile a două fetiţe cu acelaşi nume şi aceeaşi boală rară să interacţioneze, iar viața să li se schimbe definitiv.

Micuţa din Ucraina avea nevoie de alimente speciale pentru PKU, boala de care suferea şi micuţa din România.
Atunci când au fugit din calea bombelor și a ajuns în România, Anastasia în vârstă de 10 ani și familia sa nu au reușit să ia produsele de care aveau nevoie, dar români cu suflet mare le-au sărit în ajutor.

Citeste si: Moment emoționant! O fetiță refugiată din Odesa le-a făcut cea mai mare surpriză celor care au găzduit-o la Galați

„Ne-a contactat şi ne-a spus că o familie din Ucraina are o fetiţă de 10 ani, bolnavă de fenilcetonurie, care are nevoie de o punguţă de cuşcuş. Familia tranzita România spre Turcia. Am identificat nevoile familiei, pentru că eram ferm convinsă că nu au nevoie de doar o punguţă de cuşcuş. Dar oamenii ăştia dau dovadă de foarte mult bun simţ. E dincolo de ce ne închipuim noi, nu-şi permit să ceară decât strictul necesar.

Ori, în fenilcetonurie, să te refugiezi în altă ţară, să fugi din calea războiului, asta înseamnă să iei cu tine un întreg arsenal de produse dietetice, pentru că nu ştii la ce pleci de acasă”, spune Laura Petreuş, preşedinta Asociaţiei Aproteica a bolnavilor de fenilcetonurie şi mama a doi copii cu această boală rară.

Asociatia Aproteica

Asociatia Aproteica se ocupa de cazurile pacientilor diagnosticati cu PKU

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: O româncă a rămas uimită de cadoul primit de la o familie de ucraineni! Ce a găsit în curte

„Atunci am luat legătura cu această doamnă care oferise cazare mai multor familii de refugiaţi şi mi-a spus exact de ce are nevoie. Desigur, era mult mai mult. Chiar dacă ajunge în Turcia, ea merge la o familie de prieteni, nu ştie la ce merge acolo, cum va găsi aceste produse”, mai spune ea.

Pentru că era deja seară, părinţii de copii cu această problemă s-au mobilizat şi au ajutat-o pe fetiţă imediat cu toate cele necesare.

„I-am convocat pe părinţii care sunt mai aproape de zona respectivă şi o familie a mers o oră şi jumătate cu maşina până la ei şi le-a dus, nu numai cuşcuş, ci şi multe alimente. Culmea a fost că mama fetiţei din România nu mai avea o pungă întreagă de cuşcuş, ci doar jumătate, pentru că îi făcuse fetiţei ei. Dar i-a dat-o pe aceea şi i-au mai dus cereale, paste, biscuiţi şi multe altele, ca să fie acoperită până ajungeau în Turcia”, mai povesteşte ea.

Citeste si: Moment emoționant! O fetiță refugiată din Odesa le-a făcut cea mai mare surpriză celor care au găzduit-o la Galați

De asemenea, ea spune că a contactat o asociaţie de profil din Turcia, care va ajuta familia cu alimentele dietetice necesare micuţei Anastasia din Ucraina. „Nu-i tot una să fii refugiat cu un copil cu PKU, unde nu se permite întreruperea dietei nici măcar jumătate de zi”, mai spune ea.

Ce au făcut mamele fetițelor când au aflat că acestea au aceleași nume

Laura Peteuș mai relatează ce şoc a avut mama fetiţei din România să constate că ambele fetiţe au acelaşi nume şi aceeaşi afecţiune. „Am zis că e o poveste de film, cum două fetiţe cu acelaşi nume şi aceeaşi boală, au împărţit aeeaşi punguţă de cuşcuş în vremuri grele”, mai spune Laura Petreuş, emoţionată.

Fetiţele nu s-au întâlnit, pentru că totul s-a petrecut foarte repede, iar a doua zi familia din Ucraina urma să plece mai departe, spre Turcia. Dar cele două mame au avut parte de o întâlnire emoţionantă. „S-au îmbrăţişat şi au plâns. Erau două mame într-o lume... aşa cum o vedem”, mai spune ea, potrivit adevarul.ro.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe grișul

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât timp fierb găluștele

Cu ce înlocuim mezelurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri