Durerile de spate: cauze la care nu te-ai fi gândit


Durerile de spate: cauze la care nu te-ai fi gândit

„M-am trezit înțepenit” sau „Am o durere de spate ca un junghi” sunt doar două dintre replicile pe care poate și tu le menționezi destul de des.


In articol:

Studiile ne arată că, în ultimii 35 de ani, pacienții se plâng mai mult ca niciodată de durerile de spate- sună cunoscut? Poate părea bizar, dacă stăm să ne gândim că bunicii noștri erau cei care stăteau aplecați în grădina la treaba.

 

Atunci, noi de ce avem aceste dureri crunte de spate? Atenție: ne referim aici la durerile de spate care nu au cauze medicale; dacă ai probleme de sănătate legate de spate, acest articol nu e pentru tine. Însă s-ar putea să fi mers deja la medic, care ți-a zis că ești complet sănătos- și încă te lupți cu aceste dureri. Astăzi ți-am pregătit un mini-ghid cu posibile cauze ale durerilor de spate.

 

Și, cum dormi?

 

Poate era previzibil, însă primul nostru subpunct nu avea cum să fie altul în afară de acesta. Cea mai comună și aparent banală cauză pentru orice durere de spate este somnul prost- și aici discuția e una tare lungă. Pe de-o parte, lipsa somnului pur și simplu poate duce la dureri musculare, inclusiv dureri de spate, pentru că e unul dintre mecanismele de auto-apărare ale organismului împotriva oboselii.

 

Pe de altă parte, mediul în care dormi este extrem de relevant. Da, ne referim la calitatea patului tău. Salteaua pe care o ai este extrem de importantă pentru calitatea somnului tău- la fel și perna pe care dormi. Ele nu îți influențează doar somnului, ci și posibilele dureri de spate, de gât, înrăutățindu-ți evident și postura.

 

 

Aplecat la laptop?

 

Dacă ești ca noi, probabil răspunsul este un „da” vehement. Dacă lucrezi în mediul digital și petreci muuulte ore aplecat deasupra laptopului, nu îți cerem să îți dai demisia, evident. Însă te sfătuim să îți revizuiești puțin biroul. Achiziționează un cooler/ un stand de laptop care să ridice device-ul la înălțimea ochilor tăi. Astfel, nu vei mai privi în jos, ci vei privi drept în față.

 

Mai apoi, ia în calcul încă o investiție: un scaun de birou calitativ, care să îți ofere suport pentru spate și gât, care să te forțeze să stai drept și să îți menții o postură corectă, sănătoasă. Evită să stai pe laptop în pat- asta îți poate cauza inclusiv insomnii.

 

Psst: evită și să mergi pe stradă cu ochii în telefon; această postură poate cauza și ea dureri de spate. Un birou cu înălțime ajustabilă poate fi o altă soluție ingenioasă, pentru că vei putea să lucrezi câteva minute și din picioare (ceea ce te va forța să te miști). Că tot veni vorba de mișcare…

 

Cât de mult te miști?

 

Probabil îți dai ochii peste cap când auzi de „mișcare” pentru că atât de mulți oameni par să vorbească doar despre asta. Și pe bună dreptate, pentru că mișcarea e extrem de importantă pentru multe aspecte ale vieții noastre.

 

Dar și pentru somn și inclusiv pentru sănătatea spatelui tău. Când spunem „mișcare” nu ne referim deloc doar la antrenamente de forță sau cardio- poate nu ai timp sau nu ești încă pregătit pentru această etapă.

 

Însă iată ce îți sugerăm: ridică-te o singură dată pe oră de la birou și dă câteva ture în cameră. Dacă jobul îți permite, după masa de prânz ieși și dă o tură în jurul clădirii- îți va ajuta nu doar oasele și musculatura, ci te va și revigora. Seara, e minunat dacă îți găsești timp pentru câteva exerciții de stretching sau yoga, care să targeteze întocmai durerile de spate.

 

În final, cea mai comună cauză a durerilor de spate este chiar asta: postura greșită. Poate părea mult mai convenabil să stai „ușor cocoșat”, pentru că uneori să stai drept poate fi dureros. Dar trebuie să îți înveți corpul cu postura corectă- și trebuie, de asemenea, să iei în serios durerile de spate. Dacă pui în practică aceste bune practici și totuși durerile nu dispar, contactează un medic specialist care îți va veni în ajutor.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul lunii octombrie 2022. O zodie are parte de iubirea vietii sale

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

3 Aplicații de dating pentru Android și iOS, alternative la Tinder

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri