Durerea de cap. Tipuri de durere și ce afecțiuni grave pot ascunde


Durerea de cap. Tipuri de durere și ce afecțiuni grave pot ascunde

Durerea de cap reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi.


In articol:

Durerile de cap sunt de diverse tipuri și ascunde cauze diferite, astfel că interpretarea lor ajută la depistarea precoce a afecțiunii care o produce.

Un fapt mai puțin cunoscut este acela că durerile de cap se împart în mai multe tipuri din punct de vedere medical, există 150 de categorii de cefalee, fiecare cu particularitățile proprii. Dintre acestea, cele mai comune tipuri de dureri de cap sunt:

Durerea de cap la ceafă

Durerea de trigemen este recunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice, totodată și una dintre cele mai comune.

Pornește de la ultimele vertebre ale gâtului. Și atunci când ești deshidratată pot apărea dureri în zona cefei, sau atunci când ai dureri de tensiune. Durerea de ceafă poate trăda afecţiuni ale organelor pelvine, tulburări digestive sau dentare, suprasolicitarea ochilor, durerea muşchilor cefei, tensiune emoţională, otite medii infecţioase, inflamarea ganglionilor, tumori cerebrale.

Durerea de cap în zona frunții

Atunci când durerea apare în față, în zona frunții, aceasta ar putea semnala că ai ochii foarte obosiți sau că nu ai băut destulă apă (ești deshidratat). Alte motive pentru care ai astfel de dureri: sinusuri blocate, migrene, durere de tensiune. Durerea frontală – poate trăda disfuncţii digestive, constipaţie, boli renale, anemie cu fier scăzut, suprasolicitarea ochilor, infecţii dentare, infecţii sinusale.

Citeste si: Simptomele care trebuie să te trimită DE URGENŢĂ la medic. Toate femeile care iau pilule contraceptive trebuie să ştie când se află în pericol

Durerile de cap în creștetul capului

Această durere semnalează de cele mai multe ori gripă și/sau febră. Pot apărea durerile în acea zonă și în urma exercițiului fizic excesiv sau în timpul actelor sexuale. Și durerile de tensiune apar în zona creștetului. Dureri în creştetul capului (vertex): afecţiuni ale ovarelor, prostate, vezicii urinare sau ale uterului, anemie, tulburări nervoase, tensiune emoţională.

Durerile de cap în zona tâmplelor

Atunci când te dor tâmplele, durerea ar putea semnala tensiune ori durerea de trigemen (aceasta este puternică, apare de obicei la ceafă, însă poate radia și înspre tâmple). Durerea ”cluster” mai poate radia în zona tâmplelor, rareori. Durerea pe partea laterală a capului (regiunea temporală) – poate trăda disfuncţii pelvine şi digestive sau dereglări ale intestinului subţire, infecţii otice, abcese dentare, afecţiuni ale limbii, tulburări cerebrale.

Durerile de cap zilnice

Uneori, o migrenă reprezintă mai mult decât o simplă durere de cap. De fapt, migrenele pot sa fie un semn precoce al unor probleme serioase de sănătate, cum sunt atacurile cerebrale, anumite infecții sau hipertensiune arterială.

Cu toate ca multe dureri de cap nu reprezintă nimic serios, când ele apar în fiecare zi și nu trec de la sine (ci doar cu pastile), e important să îți dai seama dacă durerea este un simptom al unei probleme mai grave. Primul lucru care ar trebui să te împingă să mergi la doctor, dacă durerea nu trece de la sine, este schimbarea „comportamentului” acesteia. Dacă devine mai acută, dacă te ține mai mult timp, se extinde și pe alte porțiuni ale capului (ochi, mandibulă, ceafă), este nevoie să mergi la un medic.


Abonează-te pe

Citește și:

ZODIILE ȘI PĂRȚILE CORPULUI! Cum se aliniază pe corp stelele din creștet până în tălpi? De care PARTE DE CORP trebuie să ai MARE GRIJĂ?

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Adolescenta s-a dus la culcare cu o durere teribilă de cap. S-a trezit după patru zile, pe un pat de spital. Medicii s-au apropiat de ea și i-au spus adevărul şocant. „Nu m-am...

Kani de la Chefi la cuțite și iubita lui s-au căsătorit! Ce ținute au ales să poarte în ziua cea mare?

Cosmin Stanciu de la Survivor România face primele declarații după întoarcerea în țară: "M-am întors puțin mai bolnav". Cum arată după 6 luni de la competiție

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 23 iunie 2021. Află ce zodie este norocoasă în dragoste!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri