Duminică, la “Asta-i România”, povestea impresionantă a cinci frați sărmani


Copilărie în sărăcie! Duminică, la “Asta-i România!”, difuzată de la 14:30, va prezentăm povestea dureroasă a cinci frați sărmani abandonați de mamă. Rămași în grijă unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu de imaginat, într-o cămăruță care nu poate fi numită casă.

Chiar dacă împart cu toții un colț amar de pâine, sunt fericiți împreună. Dar asta nu va mai putea ține mult, avertizează angajații de la Protecția Copilului. Sărăcia și mizeria în care trăiesc frații i-ar putea despărți pentru totdeauna.

Într-un adăpost pe care cu greu îl poți numi casă, în județul Prahova, își trăiesc copilăria amară cei 5 frățiori. Cel mai mare are 13 ani, iar cei mai mici sunt gemenii care n-au mai mult de 6 ani.

 Au rămas doar în grija unui tată depășit de situație. Murdari din cap până în picioare, nepieptanati, ciupiti de insecte și hrăniți o dată pe zi, copiii încă mai știu să zâmbească, să se bucure unii de alții.

Bărbatul face cât poate, cât știe și cât crede el că trebuie. Părăsit de soție, singurul sprijin în casă l-a avut o vreme din partea bunicilor paterni, care însă au ajuns și ei la capătul puterilor.

Într-un colț de camera zace bunica paralizată, imobilizată la pat. Femeia plânge de mila ei,  dar mai ales a nepoților prea mici că să îndure atâtea necazuri.

O singură cameră le e toată casa. O odăița mică în care sunt înghesuite un pat șubred bătut de ploaie, o sobă ce scoate mai mult fum decât căldură și un munte de haine murdare. Pe jos e pământ lipit și din loc în loc sunt puse câteva cartoane, iar acoperișul e mai mult lipsă.

            Cazul lor e cunoscut și celor de la Protecția Copilului Prahova. Nu e de mirare, condițiile în care locuiește familia sunt de-a dreptul inumane. Acum 5 frați sunt la un pas să fie despărțiți - să fie luați din sărăcie și duși în plasament în familii străine. E pericolul cel mai mare, după sărăcia în care se zbat – o spune chiar primarul comunei, care face tot posibilul ca micuții să rămână împreună.  

Asociația “Povești cu zane și Zmei ” e cea care face acum tot posibilul să ajute familia, să le construiască măcar un acoperiș decent deasupra capului, astfel încât micuții să nu fie despărțiți din cauza condițiilor precare, așa cum cere legea.  

Povestea impresionantă a acestor copii sărmani o puteți urmări în ediția de duminică a emisiunii “Asta-i România!”, difuzată de la ora 14:30, la Kanal D! 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Te iubesc” Mario Fresh, surpriză pentru Alexia Eram, în miez de noapte. Ce i-a pregătit artistul iubitei sale

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am nevoie de ceva mai mare.” Jador, cadou de sute de mii de euro. Ce și-a achiziționat artistul

Sfatul zilei din 14 Decembrie 2022. O zodie simte nevoia de mai multă odihnă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Nu mai pot.” Vlad Gherman se confruntă cu probleme de sănătate. Ce le-a transmis actorul fanlor săi de pe rețelele de socializare
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri